Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noskaties Jaunais Volfsburgas lepnums. Pirmā tikšanās ar "Volkswagen Tayron"

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Volkswagen Tayron" ir jaunākais papildinājums zīmola krosoveru klāstā. Raidījums "TV Autoziņas" bija vieni no pirmajiem, kas Vācijā iepazinās ar jaunāko "T" modeli.

Gandrīz 4,8 metrus garais krosovers līdz pat 10. oktobrim bija viens no visrūpīgāk glabātajiem "Volkswagen" noslēpumiem. Tas izskatās pēc pagarināta "Tiguan", kam arīdzan ļoti līdzinās no priekšpuses.

"Volkswagen" zīme aizmugurē ir izgaismota. "Tayron" ir pietiekami garš, lai tajā varētu būt septiņi sēdekļi. Bagāžnieka ietilpība variē no 850 litriem līdz pat gandrīz diviem kubikmetriem.

Hibrīdiekārta, tāpat kā pārējie dzinēji, arī pārņemta no jaunā "Tiguan", un tai ir tikai priekšējo riteņu piedziņa. Ja radīsies nepieciešamība pēc visu riteņu piedziņas, būs jālūkojas pēc kāda no jaudīgākajiem benzīna vai dīzeļdzinējiem.

"Tayron" gadījumā tie būs ar 193 līdz 265 ZS jaudu. Bāzes motors joprojām ir pieticīgs 1,5 l TSI dzinējs ar 150 ZS un obligāto DSG pārnesumkārbu. "Tayron" salonā saistība ar "Tiguan" ir vēl izteiktāka - tāda pati stūre, līdz pat 15 collu ekrāns un multifunkciju grozāmais slēdzis viduskonsolē.

"Tayron" un "Tiguan" vieno ciešas dzimtenes saites, jo pagarinātais modelis arī tiks ražots Volfsburgā, Vācijā, atšķirībā no "Tiguan Allspace", kas iepriekš tapa Meksikā.

"Volkswagen Tayron" būs pieejams deviņās dažādās krāsās, ieskaitot "ultravioletu metāliku", un ar četriem riteņu izmēriem no 17 līdz 20 collām. Bāzes komplektācija sauksies "Life". Provizoriskā sākuma cena ir 45 000 eiro, pasūtījumus sāks pieņemt novembrī.

Plašāk "TV Autoziņu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu