"Ryanair" gatavo pasažieriem svarīgu jauninājumu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" līdz 2025. gada maijam plāno atteikties no papīra iekāpšanas kartēm un reģistrācijas kontrolpunktiem, raksta ziņu aģentūra "Unian".

"Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs paziņoja, ka aviokompānijas pasažieri tiek aicināti reģistrēties lidojumiem tikai tiešsaistē vai lietotnē pirms ierašanās lidostā. Ja viņi to neizdarīs, iekāpjot lidmašīnā, viņiem būs jāmaksā papildu 55 sterliņu mārciņas (aptuveni 65 eiro), ziņo "The Irish News".

"Mēs vēlamies atbrīvoties no lidostu pārbaudēm tāpat, kā atbrīvojāmies no bagāžas skaitītājiem. Mēs strādājam pie tā, lai no 1. maija viss tiktu veikts ar lietotnes palīdzību, nekas cits netiks veikts uz papīra," viņš teica.

Tomēr O'Līrijs piebilda, ka jau ir ieviestas procedūras gadījumam, ja pasažierim izlādējas telefona baterija un viņš nevar piekļūt savai rezervācijas informācijai.

"Ja jums beidzas baterija, mums ir jūsu sēdvieta un pase, un mēs to varam izdarīt pie vārtiem. Dažreiz mēs to darām, ja kāda cilvēka tālrunis kādu iemeslu dēļ neskenējas. Tiklīdz mums ir vārds un pase, viss būs kārtībā, bet viss būs lietotnē," viņš paskaidroja.

"Ryanair" vadītājs arī atklāja, ka pašlaik lietotni izmanto 60 % pasažieru, un viņš spriež, ka līdz 2024. gada beigām šis rādītājs pieaugs līdz 80 %. Līdz maijam klientiem nebūs citas izvēles, kā vien to izmantot.

Nepalaid garām!
Uz augšu