Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

"Stenders" ir atvēris lielāko zīmola veikalu Eiropā

Foto: Edijs Pālens/LETA

Kosmētikas ražotājs "Stenders" ir atvēris lielāko zīmola veikalu Eiropā, kas atrodas Frankfurtē pie Mainas, Vācijā, informēja kompānijas pārstāvji.

Tas ir pirmais zīmola "Stenders" jaunā koncepta veikals Rietumeiropā. Tā interjers 150 kvadrātmetru platībā veidots pēc Ziemeļu dabas oāzes koncepta. Līdz šim lielākais zīmola veikals ir izvietots tirdzniecības centrā "Main-Taunus Zentrum", Frankfurtē pie Mainas.

"Stenders" izpilddirektore Kristīne Grapmane skaidro, ka Vācijas kosmētikas tirgus ir viens no lielākajiem un attīstītākajiem visā Eiropā. "Stenders" salīdzinoši īsā laikā palielinājis savu klātbūtni vairākos tirgos. Kopš pērnā gada beigām uzņēmums atvēris sešus zīmola veikalus Tuvo Austrumu reģionā, divus kaimiņvalstī - Lietuvā, bet viens veikals atjaunots Latvijā.

Plānots, ka uzņēmums paātrinās starptautisko biznesa ekspansiju, kā arī nostiprinās pozīcijas Āzijā, Eiropā, Tuvo Austrumu un ASV tirgos, ņemot vērā, ka par "Stenders" vairākuma akcionāru ir kļuvusi privātā kapitāla investīciju kompānija "L Catterton".

"Stenders" ražotie vannas rituālu un ķermeņu kopšanas kosmētikas produkti tiek eksportēti uz 30 valstīm, kas veido vairāk nekā 80% no kopējās produkcijas. Zīmola produkti šobrīd ir pieejami ap 300 veikalos pasaulē, tajā skaitā Austrālijā, Saūda Arābijā, Katarā un Jordānijā, ko papildina vēl izplatīšanas ķēdes.

"Stenders" pagājušajā gadā strādāja ar 14,358 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 1,8 reizes vairāk nekā 2022.gadā, un guva 1,191 miljona eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Septembrī tika ziņots, ka par kosmētikas ražotāja "Stenders" vairākuma dalībnieku ir kļuvusi privātā kapitāla investīciju kompānija "L Catterton", kas koncentrējas uz ieguldījumiem patēriņa segmenta uzņēmumos un zīmolos.

Vienlaikus pēc "Firmas.lv" datiem, "Stenders" vienīgā īpašniece joprojām ir Ķīnas kompānija "Stenders (Hong Kong) Limited", bet kompānijas patiesie labuma guvēji ir Ķīnas pilsoņi Jans Gans un Džao Jans. Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,793 miljoni eiro.

Svarīgākais
Uz augšu