Lietuvā aizturēta "Foxpay" īpašniece un viņas partneris, ziņo avoti

Foto: Petras Malukas

Lietuvā tiesībsargājošās institūcijas aizturējušas finanšu tehnoloģiju kompānijas "Foxpay" īpašnieci Ievu Trinkūnaiti un viņas partneri Vilhemu Germanu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, trešdien vēsta portāls "15min.lt".

Kā liecina portāla rīcībā esošā informācija, tiesībsargājošās institūcijas aizturējušas vairākas personas un vairākos īpašumos veiktas kratīšanas.

Finanšu noziegumu izmeklēšanu dienesta (FNTT) direktors Rolands Kišķis nekomentēja notiekošo, bet apliecināja, ka saistībā ar esošo situāciju tiks rīkota preses konference.

Jau vēstīts, ka Lietuvas centrālā banka ir veikusi "Foxpay" darbības pārbaudi un izmeklēšanu saistībā ar uzņēmumu sācis Īpašo izmeklēšanu dienests.

Valdības komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt stratēģiski nozīmīgo kompāniju darījumus, iepriekš liedza Trinkūnaitei iegādāties kompāniju "Litlab", kas ir operators biroju ēkām Viļņas lidostā un kuras lielākais īpašnieks ir Midaugs Navicks. Viņš ir bijušās sociālās aizsardzības un darba lietu ministres Monikas Navickienes vīrs. Trinkūnaite ir Navicka brāļa sievas māsa. Komisija secināja, ka "Litlab" darījums nav pieļaujams, jo Trinkūnaite neatbilst Likuma par nacionālajai drošībai nozīmīgu objektu aizsardzību prasībām.

"15min.lt" iepriekš vēstīja, ka Trinkūnaites partneris Germans ir strādājis "Litlab", un Trinkūnaites dibinātajā uzņēmumu grupā "iSun" augstos amatos bijis gan Germans, gan Navicks.

Navicks bija "Foxpay" valdes loceklis kopš 2022.gada. No 2023.gada beigām līdz šā gada sākumam viņš bija valdes priekšsēdētājs, taču atkāpās saistībā ar Lietuvas Bankas sāktu pārbaudi.

Toreizējā ministre Navickiene no valdošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" apgalvoja, ka Trinkūnaite ir viņas attāla radiniece, ar kuru viņa sazinās reti. Viņa arī teica, ka nav bijusi informēta, ka Germans iepriekš sodīts par krāpniecību.

Taču "15min.lt" atklāja, ka 2023.gadā Navickiene kopā ar Trinkūnaiti un Germanu ar privāto lidmašīnu devās uz Dubaiju. Pēc šādas informācijas nonākšanas publiskajā telpā, Navickiene šovasar atkāpās no sociālās aizsardzības un darba lietu ministres amata.

"Foxpay" sniedz maksājumu apstrādes pakalpojumus privātām un juridiskām personām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu