Dažkārt ir viegli definēt uzvaru karā. Otrais pasaules karš beidzās ar Sabiedroto karaspēka kontroli pār Berlīni un Tokiju un Vācijas un Japānas līderu gāšanu. Savukārt Vjetnamas karš beidzās ar nepārprotamu ASV sakāvi: Ziemeļvjetnama iekaroja Dienvidvjetnamu, neraugoties uz 58 000 amerikāņu velti zaudētajām dzīvībām. Korejas karu dažkārt dēvē par strupceļu, jo tas nekad oficiāli nebeidzās.

Taču šādas definīcijas var būt maldinošas. Irākā ASV likvidēja Sadamu Huseinu, bet neatrada masu iznīcināšanas ieročus (ar ko pamatoja kara sākšanu) un nepārveidoja šo valsti par funkcionējošu demokrātiju. Vēl ļaunāk, daži ciniķi apgalvo, ka patiesais uzvarētājs bija Irāna, kas kļuva par ietekmīgāko politisko spēku Irākā.

No otras puses, lai gan Korejā joprojām pastāv demilitarizētā zona, pussalas dienvidu daļa ir kļuvusi par dinamisku, pārtikušu demokrātiju ar gada ienākumiem uz vienu iedzīvotāju 35 000 ASV dolāru apmērā, savukārt Ziemeļkoreja ir bīstama diktatūra, kurā gada ienākumi uz vienu iedzīvotāju ir aptuveni 1200 ASV dolāru un kurā regulāri iestājas pārtikas krīzes. Kurš uzvarēja strupceļā nonākušajā karā?