Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

"LDz Cargo" valdē un padomē notikušas izmaiņas

Foto: Shutterstock

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" valdē un padomē notikušas izmaiņas, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Darbu "LDz Cargo" valdē atstājusi valdes locekle Olga Bondare, līdz ar to no otrdienas, 15.oktobra, valdes locekļa amatā iecelts līdzšinējais "LDz Cargo" padomes loceklis Raimonds Freimanis.

Tādējādi patlaban uzņēmuma valde darbojas divu valdes locekļu sastāvā - valdes priekšsēdētājs Aļģirds Miķelsons un valdes loceklis Freimanis.

Savukārt no šā gada 11.oktobra "LDz Cargo" padomes locekļa amatā iecelts Mikus Ozols. Tādējādi arī "LDz Cargo" padome patlaban strādās divu padomes locekļu sastāvā - padomes loceklis Andris Ozoliņš un Ozols.

Uzņēmumā norāda, ka Ozolam ir ilggadīga pieredze, strādājot Latvijas Informācijas un komunikācijas asociācijas, Latvijas Telekomunikāciju asociācijas un Latvijas Interneta asociācijas valdēs. No 2006.gada līdz 2022.gadam Ozols ieņēma SIA "Telia Latvija" izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatu. Savukārt šogad janvārī Ozolu ievēlēja AS "Pasažieru vilciens" padomes locekļa amatā.

LDz pārstāvji iepriekš norādīja, ka Bondare valdes locekles amatu ir atstājusi pēc pašas vēlēšanās.

Jau ziņots, ka "LDz Cargo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 134,372 miljoni eiro, kas ir par 9,5% mazāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 39,9% - līdz 3,068 miljoniem eiro.

"LDz Cargo" ietilpst LDz koncernā.

Svarīgākais
Uz augšu