Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Vecmīlgrāvī aiztur sievieti par nelegāla alkohola ražošanu un tirdzniecību

Foto: Valsts policija

Šā gada 8. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvaldes amatpersonas kopā ar Speciālo uzdevumu bataljonu aizturēja 1972. gadā dzimušu sievieti. Veicot kratīšanu sievietes dzīvesvietā Vecmīlgrāvī, atrastas un atsavinātas trīs mucas ar aptuveni 550 litriem brāgas, 12,5 litri brūnas krāsas šķidruma ar jūtamu alkohola smaku, 80 litri caurspīdīga šķidruma ar jūtamu alkohola smaku, 54 litri šķidruma ar jūtamu alkohola smaku, kurā iekšā atrodas ogas, ierīces alkoholisko dzērienu izgatavošanai, nauda 225 eiro apmērā.

Sieviete iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar nelegālu akcīzes preču nelikumīgu apriti.

Personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221./1 panta pirmās daļas, proti, nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu