Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Arī Lielbritānijai aizdomas par Krievijas mēģinājumiem izraisīt ugunsgrēku ar pasta sūtījumu starpniecību (2)

Foto: TVNET / LETA

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti. Līdzīgs incidents jūlijā notika Vācijā, un izmeklētāji pēta, vai abi gadījumi nav saistīti.

Ugunsgrēks izcēlās 22.jūlijā loģistikas uzņēmuma DHL noliktavā netālu no Birmingemas, Anglijā. Incidentā neviens cilvēks necieta. Paka, kurā atradās spridzeklis, tika nogādāta DHL noliktavā ar lidmašīnu, bet plašāka informācija par lidaparātu un tā maršrutu pagaidām nav pieejama.

Saistībā ar incidentu Lielbritānijā neviena persona nav aizturēta.

Lielbritānijas pretizlūkošanas dienesta MI5 ģenerāldirektors Kens Makalums pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Krievija iecerējusi izraisīt haosu Lielbritānijas ielās.

Makalums sacīja, ka Lielbritānijai jārēķinās ar to, ka Krievija arī turpmāk centīsies izraisīt vardarbību Lielbritānijā. "Mēs esam pieredzējuši dedzināšanu, sabotāžu un daudz ko citu," viņš piebilda.

DHL paziņojis, ka, reaģējot uz vairāku valstu iestāžu veiktajām izmeklēšanām, uzņēmums veic pasākumus, lai "aizsargātu savu tīklu, personālu un aktīvus, kā arī klientu sūtījumus, ieviešot pastiprinātus drošības pasākumus visās Eiropas valstīs".

Vācijas izlūkdienestu vadība, šonedēļ uzstājoties Bundestāgā, skaidroja, ka incidents DHL loģistikas centrā Leipcigā bija ļoti nopietns, jo tikai laimīgas nejaušības dēļ sūtījums aizdegās uz zemes un nevis lidmašīnā, kur to bija paredzēts ievietot tālākai nogādāšanai adresātam. Šis reiss neparedzēti aizkavējās.

Amatpersonas neatklāj, vai paciņu bija plānots sūtīt tālāk ar kravas, vai arī ar pasažieru lidmašīnu, taču uzsver, ka ugunsgrēks lidmašīnā varētu būt ar ļoti smagām sekām arī kādam no tiem Vācijas pilsoņiem, kuri ļoti pozitīvi vērtē Krievijas diktatora Vladimira Putina darbību.

Saistībā ar Leipcigā notikušo incidentu ir aizturēti divi cilvēki – Lietuvā, no kuras paciņa, kas aizdegās, izsūtīta, kā arī Polijā. Plašāka informācija par lietas izmeklēšanas apstākļiem netiek sniegta. 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu