Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Motociklisti izbraukā Buļļu kāpas

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Buļļu iedzīvotāji spiesti sadzīvot ar likuma pārkāpēju radītajām sekām. Motociklisti un citu mehanizētu transportlīdzekļu braucēji bojā aizsargājamu dabas pieminekli – Buļļu kāpas, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

“Tie ir tikai tuvākie iedzīvotāji, kuri diemžēl posta savai dzīvesvietai tuvumā esošas dabas vērtības. Iedzīvotāji vēršas ar sūdzībām, ka moto braucēji izbraukā kāpas. Šeit, kā zinām, ir ģeoloģiskais, ģeomorfoloģisks liegums – Buļļu kāpas. Tad nu tiek izbraukātas. Vējam pūšot, lietum līstot, te viss tiek bojāts,” raidījumam “Degpunktā” skaidro apkaimes iedzīvotāju centra koordinators Gaidis Balodis.

Moto braucēji un citi mehanizēto transportlīdzekļu vadītāji, kuri izvēlas postīt dabas pieminekli, konkrēto vietu izmanto kā milzīgu rampu, izbraucot no meža, laižas lejā pa vienu pusi un mēģina tikt augšā otrā pusē.

Zemsedze neatjaunojas tik ātri, kā varētu domāt. Ja šo vietu norobežotu, tad aptuveni trīsdesmit gadu laikā būtu novērojami uzlabojumi.

“Rīgas mežu” pārstāve Ieva Geistere skaidro, ka “Rīgas meži” ir sākuši kampaņu “Negāz mežā, gāz trasē!”. “Mēs savās teritorijās, kur to drīkst darīt, kur arī iedzīvotāji to ir pieņēmuši, esam izveidojuši divas enduro, moto takas. Viena ir pie “333” trases un otra ir pie Jaunmārupes. Mēs esam aicinājuši moto braucējus, ka šeit drīkst braukt, šeit drīkst, varbūt arī, drusciņ ātrāk braukt nekā gribētos un pamēģināt, ko tas motocikls var izdarīt un izmantot šīs, te vietas.”

Vairāk skaties raidījuma “Degpunktā” sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu