Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Karstākais frizieriem! Viss par un ap matiem Ķīpsalā

Foto: Publicitātes foto

Spraigi konkursi, izcilu frizieru paraugdemonstrējumi, meistarklases, semināri, konferences un jaunākie matu kopšanas produkti un instrumenti – to visu plašajai frizieru saimei izstādē “Baltic Beauty 2024” piedāvās Starptautiskais friziermākslas festivāls, kam šogad ir 30 gadu jubileja. Pirms izstādes piedāvājam iepazīt dažus spilgtākos festivāla notikumus!

Sieviešu frizūru jaunākās modes tendences un matu taisnošanas noslēpumi

2025./2026. gada jaunākās matu griezumu modes tendences, tostarp Bob, B-fly, Bullet, Bixie, 1. novembrī plkst. 12.00 seminārā demonstrēs pazīstamā friziere Daiga Poriete. Efektīvas matu taisnošanas un rekonstrukcijas noslēpumus pirmajā izstādes dienā plkst. 16.00 atklās pazīstamās Lietuvas frizieres Žanna Muravjova un Viktorija Kuhta Malina. Vēl dienas garumā notiks autoru meistarklases sieviešu frizieriem, kur lektoru lomās būs Tamāra Kaņuka, Kristaps Lācis, Inta Helmane, Jeļena Koļesnikova, Ilona Rudoviča un Daiga Poriete. Vairāk par pasākumiem un reģistrācija: www.hairstylingfestival.lv

Foto: Publicitātes foto

Vīriešu frizūras, afrikāņu bizītes un “Zīda pieskāriens”

2. novembrī plkst. 11.00 pievienoties frizūru kolekcijas “Zīda pieskāriens” tapšanas procesam aicina pazīstamā friziere Inese Alšāne. Savukārt no plkst. 11.30 līdz 19.00 notiks autoru meistarklašu maratons vīriešiem, kur pieredzē dalīsies Konstantina Gorohova, Alita Briede, Maksims Juferovs, Ksenija Jasinska, Alīna Selezņova, Daiga Lapiņa un Kristaps Slakteris. Uz meistarklasi “Afrikāņu frizūru TOP 24” sestdien plkst. 16.30 aicina Marija Jermolajeva un Olga Feldmane.

Foto: Publicitātes foto

“Macaroon Dreams” un karstākie vīriešu matu griezumi

Blondo toņu skaistuma maģiju ar viegli saprotamām un lietojamām matu krāsošanas un balināšanas tehnikām 3. novembrī plkst. 11.00 atklās izcilā Danija Bretmane (Dania Bredtmann) no Vācijas un Marina Lāce no Latvijas. Jekaterina Kumsa (Igaunija) plkst. 14.30 iepazīstinās ar inovācijām koloristikā un Plex tehnoloģijām drošai matu krāsošanai un balināšanai. Bet festivāla īpašais notikums – lieliskā “Wahl” pasniedzēja un eksperta Stani Avezova (Vācija) seminārs, kurā demonstrēs karstākos matu griezumus skatītāju acu priekšā, – sāksies plkst. 14.30. Vietu skaits ierobežots!
 

Foto: Publicitātes foto

Vērtīgas konferences frizieriem

Pirmo reizi izstādē notiks arī divas konferences frizieriem – “Baltic Barber conference. Inside Barbershop” un Koloristikas konference. 2. novembrī konferencē bārddziņiem aplūkos tādas tēmas kā Barbershop papildu pakalpojumi, mārketings, kvalifikācijas paaugstināšana, vēstnieka loma mūsdienu biznesā un vēl. Pieredzē dalīsies izcilie frizieri Artjoms Komornijs (Ukraina), Sergejs Mandzjuks (Lietuva), Dāvids Trukšāns (Latvija), Pēters Štolcs (Vācija) u. c. Pasākumu vadīs lieliskais bārddzinis no Liepājas – Raitis Reteris. Ja esi vīriešu frizieris, tad tev šeit ir jābūt!

Foto: Publicitātes foto

Un vēl! 2. novembrī gaidāma ļoti radoša un izzinoša konference, kas īpaši vērtīga būs frizieriem koloristiem. Pasākumā diskutēs gan par finansēm, gan par biznesu, gan par izciliem rezultātiem, gan arī par dažādiem meistarstiķiem. Konferenci vadīs “Style academy Create in Riga” radošā direktore Natālija Rivoņenko.

Sacensību gars konkursos Ķīpsalā

Frizieri konkursos sacentīsies vairāk nekā 20 dažādās kategorijās un demonstrēs oriģinālu modes redzējumu, radot modernu koptēlu, neparastus matu griezumus un frizūras, izsmalcinātus matu sakārtojumus līgavām, kā arī fantāzijas frizūras. Notiks arī konkurss “Atvērtais frizieru skolu kauss”, kurā pēdējos gados arvien vairāk piedalās frizieru skolu audzēkņi no Lietuvas un Igaunijas. Frizieri vēl var pieteikt dalību konkursos dažādās kategorijās!

Foto: Publicitātes foto

Čempionāts “Baltic Best Barber”

Šogad bārddziņu čempionāts var lepoties ar starptautiskumu! 3. novembrī par titulu “Baltic Best Barber” trīs kategorijās – “BUZZ CUT”, “SIDEPART” un “CROP” – sacentīsies labākie frizieri no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Konkursu atbalsta “Wahl”.

Foto: Publicitātes foto

Jaunākie produkti matu kopšanai

Ne tikai profesionāļi, bet ikviens interesents varēs apskatīties, iepazīties, izmēģināt un iegādāties aktuālāko skaistumkopšanas sortimentu. Piemēram, pirmoreiz izstādē būs pārstāvēts pazīstamais itāļu zīmols “Vitalfarko”, kas Baltijā un Skandināvijā meklē sadarbības partnerus. Beidzot mūsu tirgū ir nonācis ekskluzīvais matu kopšanas zīmols “Oolaboo” (Spānija) un Latvijā ražotais “Lavidoux”, kas jau ir ieguvis popularitāti eksporta tirgos Anglijā, ASV, Vācijā. Latvijas zīmols “One:Zero”, kuru radījusi pazīstamā influencere Kristīna Andža, iepazīstinās ar saviem matu kopšanas produktiem, tostarp būs arī visjaunākais – skaistas matu sukas ar mežacūku sariem. Arī “Frizieru serviss” piedāvās daudz interesanta kā profesionāļiem, tā arī interesentiem – būs iespēja gan veikt matu diagnostiku, gan iepazīties ar zīmola “Hairmed” produktiem un izvēlēties piemērotākos no plašā piedāvājuma klāsta.

Foto: Publicitātes foto

Baltijas vērienīgākie skaistuma svētki

No 1. līdz 3. novembrim Ķīpsalā notiks Baltijas vērienīgākā skaistumkopšanas izstāde “Baltic Beauty 2024”, kur jaunākos kosmētikas produktus, tehnoloģijas, procedūras un darba metodes prezentēs vairāk nekā 320 uzņēmumu no 16 valstīm. Līdzās ekspozīcijai notiks konferences, profesionālie konkursi, diskusija, meistarklases un semināri. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/bb

Foto: Publicitātes foto

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un “Skaistums matu kosmētika” sadarbībā ar Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociāciju, Latvijas Ārstu biedrību, Latvijas Spa & wellness federāciju, Starptautisko Skropstu un uzacu profesionālo meistaru asociāciju, imidža skolu-studiju “Unastyle”, Tatjanu Kivi un “Global Beauty Cups”.

Sekojiet “Baltic Beauty” aktualitātēm sociālajos tīklos:

www.facebook.com/Izstāde-Baltic-Beauty

www.instagram.com/exhibitionbalticbeauty

Izstādes darba laiks:

1.–2. novembrī 11.00–20.00

3. novembrī 11.00–17.00

Iegādājies biļetes līdz 27. oktobrim par īpaši izdevīgām cenām!

Pieaugušajiem – 5,50 €

Skolēniem, pensionāriem, personām ar invaliditāti (uzrādot apliecību) – 3,50 €

Bērniem līdz 7 gadiem ieeja bez maksas!

Autostāvvieta – 5 €

Uz augšu