Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Sociālajos tīklos publicēts pirmais video ar Ziemeļkorejas karavīriem Krievijā (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Komunistiskās Ziemeļkorejas armijas karavīri jau trenējas Krievijas teritorijā, pirms viņus, iespējams, nosūtīs uz fronti Ukrainā. Internetā publicēts pirmais video, kurā it kā redzami šie Ziemeļkorejas karavīri. Videoklipu, kas uzņemts telpās, publicējis “Stratēģiskās komunikācijas un informācijas drošības centrs”. Kadros redzams, kā notiek ekipējuma izsniegšana austrumnieciska izskata karavīru grupai, vēsta UNIAN.

“Ziemeļkorejas karavīri tiek apgādāti ar Krievijas ekipējumu. Nesen iegūtie kadri nav vecāki par 72 stundām,” teikts video anotācijā. Centrs norāda, ka video ir uzņemts Sergejevskas poligonā. Tas atrodas Primorskas novadā Krievijas Tālajos Austrumos.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirms dažām dienām paziņoja, ka Ziemeļkoreja de facto jau ir pievienojusies Krievijas karam pret Ukrainu. Pēc tam viņš nesniedza sīkāku informāciju.

Vēlāk kļuva zināms, ka Phenjana nosūtījusi vairākus tūkstošus savu karavīru uz mācībām Krievijā. Saskaņā ar Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) sniegto informāciju, Kremlis līdz 1. novembrim vēlas apmācīt 11 000 korejiešu, lai nosūtītu viņus uz Ukrainu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu