Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Kubā daudzviet pārtraukta elektroapgāde

Foto: Reuters/ScanPix

Kubā piektdien daudzviet bija pārtraukta elektroapgāde valsts lielākās elektrostacijas apstāšanās dēļ, paziņoja Enerģētikas ministrija.

Galvaspilsētā Havanā dzīve praktiski apstājās, jo skolas bija slēgtas, sabiedriskais transports nekursēja un luksofori nefunkcionēja.

Enerģētikas ministrijas elektroapgādes pārzinis Lasara Gerra paziņoja, ka negaidīti apturējusi darbību Antonio Giterasa elektrostacija - lielākā no astoņām ar oglēm darbināmām elektrostacijām Kubā.

"Sistēma sabruka," Gerra paziņoja valsts medijiem. Viiņš piebilda, ka valdība cenšas iespējami drīz atjaunot elektroapgādi Kubas 11 miljoniem iedzīvotāju.

Pirms tam Kubā vairākas nedēļas bija elektroapgādes pārtraukumi, kas dažās provincēs ilga pat līdz 20 stundām dienā, un tas pamudināja premjerministru Manuelu Marrero ceturtdien izsludināt "ārkārtas situāciju enerģētikā".

Valdiba ceturtdien apturēja visu nebūtisko sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, izvirzot par prioritāti mājsaimniecību elektroapgādi.

Skolas Kubā tagad ir slēgtas līdz piemdienai. Varas iestādes paziņoja, ka turpinās darboties slimnīcas un citas svarīgākās iestādes, kurām elektrību nodrošina ģeneratori.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu