Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Kārsavā notiks Latvijas arāju sacensības

Saimniecības ēka Zalvē.
Saimniecības ēka Zalvē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemnieku saimniecības "Debessvītoli" laukā Maija ielā Kārsavā 1.novembrī notiks Latvijas arāju sacensības, informēja Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Malnavas koledža.

Pasākuma rīkotāji uzsver, ka dalība sacensībās ir lieliska iespēja pilnveidot savas prasmes un apgūt jaunākās aršanas tehnikas. Sacensības ir starptautiski atzīts tehniskais sporta veids, kas sniedz iespēju ne tikai pārbaudīt sevi, bet arī attīstīt inovācijas lauksaimniecībā.

Sacensībās piedalīsies izglītības iestādes, uzņēmumi, organizācijas un individuālie lauksaimnieki. Sacensības notiks lauksaimniecības skolu un profesionāļu klasēs - tās paredzētas izglītības iestāžu pārstāvjiem un profesionāļiem, kuri sacensībām izmantos divu līdz trīs korpusu arklus, kā arī tautas klasē - zemnieku saimniecībām, arklu ražotājiem un individuālajiem dalībniekiem, kuri sacensībām izmantos arklus ar neierobežotu korpusu skaitu.

Sacensību dienā būs nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, traktortehnikas apdrošināšanas polisi un traktortehnikas vadīšanas tiesības.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu