Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Rīkos konferenci, lai censtos motivēt pedagogus turpmākam darbam

Tukšā mācību klase slēgtajā Ogres 1.vidusskolā Covid-19 izraisītās krīzes laikā, kad valstī izsludināta ārkārtas situācija, lai ierobežotu koronavīrusa izraisīto slimību ''Covid-19'' izplatību.
Tukšā mācību klase slēgtajā Ogres 1.vidusskolā Covid-19 izraisītās krīzes laikā, kad valstī izsludināta ārkārtas situācija, lai ierobežotu koronavīrusa izraisīto slimību ''Covid-19'' izplatību. Foto: Edijs Pālens/LETA

Izdevniecība "Skolas vārds" rīkos konferenci "Skolotājs - vairāk nekā profesija", ar kuru centīsies motivēt pedagogus turpmākam darbam, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākums norisināsies 2025.gada 12.martā. Šādu pasākuma laika izvēli rīkotāji skaidro ar pieaugošu izdegšanas risku skolotājiem mācību gada otrajā semestrī, pieaugot darba slodzei un stresa līmenim. Forumā eksperti sniegs praktiskus padomus un risinājumus, kā pārvarēt izdegšanu, atgūt motivāciju un aizsargāt sevi digitālajā vidē.

Konferencē piedalīsies Latvijas Universitātes (LU) profesore Zanda Rubene, kura vēstīs par jēgpilnas dzīves noslēpumiem digitālajā laikmetā. Savukārt Digitālās drošības centra dibinātājs, tehnoloģiju eksperts Elviss Strazdiņš pedagogus iepazīstinās ar praktiskiem padomiem, kā pasargāt sevi digitālajā vidē.

Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere iepazīstinās ar pētījuma datiem par pedagogu būtību skolas vidē. Rīgas 72.vidusskolas direktors un LU Starpnozaru izglītības inovāciju centra pētnieks Pāvels Pestovs stāstīs par jauno vērtēšanas sistēmu un vērtēšanu, kas sekmē skolēnu izaugsmi.

Konferencē uzstāsies arī teologs, mācītājs Indulis Paičs, kurš dalīsies ieteikumos, kā pārmaiņu laikos saglabāt mieru un noturību. Pedagogi tāpat varēs piedalīties praktiskās darbnīcās.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu