Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

15 eiro maksa par zemes nomas rēķina sagatavošanu "esot pārpratums", skaidro raidījums

Daudzdzīvokļu ēka Anniņmuižas bulvārī.
Daudzdzīvokļu ēka Anniņmuižas bulvārī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Soctīklu lietotāji pauduši neizpratni, kāpēc par elektroniska paziņojuma sagatavošanu saistībā ar zemes lietošanas maksu jāmaksā 15 eiro. Saeimā skaidro, ka ir radies pārpratums likuma interpretācijā, vēsta Panorāma.

Šoruden cilvēki, kuri dzīvo ēkās, zeme zem kurām pieder citiem īpašniekiem, saņēmuši prasību maksāt ne tikai zemes nomas maksu, bet vēl 15 eiro par rēķina sagatavošanu. Daudziem cilvēkiem tas izmaksā vairāk nekā pati zemes noma. 

"Dzīvojamo māju privatizācijas komisija ir izpildījusi likuma prasību tādā izpratnē, kā viņi to interpretē, un nosūtījusi rēķinus katram no šiem 29 000 iedzīvotāju par 15 eiro, par rēķina sagatavošanu un izsūtīšanas maksu. Iespējams, ka mēs esam nepareizi sapratuši, ka šī piespiedu nomas maksas rēķina sagatavošanas maksa nav precīzi 15 eiro. Bet mums ir jāveic šīs pašizmaksas aprēķins," atzina Rīgas Domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš.

Savukārt Rēzeknē, kas cīnās ar finanšu krīzi, maksu par paziņojumu neprasa.

Saeimas Juridiskā komisija sagatavos atbildes vēstuli Rīgas pašvaldībai, kurā tā vaicājusi par risinājumiem šajā situācijā, un Rīga apņēmusies rast "ātru risinājumu par saprātīgām izmaksām".

Vairāk skaties sižetā!

Svarīgākais
Uz augšu