Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Vācijā aiztur Lībijas pilsoni, kuru tur aizdomās par uzbrukuma plānošanai Izraēlas vēstniecībai

Foto: ARMANDO BABANI

Vācijas varasiestādes ir aizturējušas Lībijas pilsoni aizdomās par uzbrukuma ar šaujamieročiem Izraēlas vēstniecībai Berlīnē plānošanu, svētdien paziņoja prokuratūra.

Tiek uzskatīts, ka vīrietis ir saistīts ar ekstrēmistu grupējumu "Islāma valsts". Viņu aizturēja sestdien Bernavā netālu no Berlīnes.

Aizdomās turētais, kas atbilstoši Vācijas likumiem publiski tiek identificēts tikai kā Omārs A., svētdien stāsies izmeklēšanas tiesneša valsts augstākajā tiesā - Federālajā tiesā Karlsrūē - priekšā. Tiesnesis izlems, vai viņam uz izmeklēšanas laiku jānosaka apcietinājums.

Federālā prokuratūra Karlsrūē, Vācijas rietumos, paziņoja, ka Lībijas pilsonis plānoja "augsta profila uzbrukumu ar šaujamieročiem Izraēlas vēstniecībai Berlīnē".

"Uzbrukuma plānošanā aizdomās turētais veica informācijas apmaiņu ar "Islāma valsts" biedru," paziņoja prokuratūrā.

Izraēlas vēstniecības Berlīnē preses pārstāvis aģentūrai DPA apstiprināja, ka tika plānots uzbrukums diplomātiskajai pārstāvniecībai. Izraēlas vēstnieks Rons Prosors pateicās Vācijas drošības iestādēm "par mūsu vēstniecības drošības garantēšanu", vēstīja Vācijas ziņu aģentūra DPA.

Kā ziņoja laikraksts "Bild", labi bruņota elites policijas vienība iebruka aizdomās turētā dzīvoklī Bernavā un policija saistībā ar šo lietu veica kratīšanu arī kādā dzīvoklī Vācijas rietumos, Sanktaugustinā.

"Bild" vēstīja, ka Vācijas tiesībsargājošās iestādes rīkojās pēc tam, kad bija saņēmušas informāciju no kādas ārvalstu izlūkošanas aģentūras.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu