Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

VIDEO Patversme sievietei neļauj adoptēt kaķi, norādot, ka "darbs viņai ir svarīgāks" (2)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Ceturtās studijas" sižeta

Kāda sieviete gribējusi adoptēt mazu runcīti no pagaidu mājām, bet viņas lūgums atteikts. Biedrība norāda, ka adopcija atteikta, jo bijušas aizdomas, ka kaķim netiks veltīts pietiekoši daudz laika. Sieviete par dzīvnieku aizstāvju attieksmi ir sašutusi, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija". 

Piecus mēnešus vecais runcis Kriksis sociālo tīklu bildēs aizkustināja raidījuma "4. studija" skatītāju. Viņa, kā pārliecināts "kaķu cilvēks", kurai šobrīd ir mājās viens kaķu seniors, nolēma adoptēt Kriksi no dzīvnieku aizsardzības biedrības "9 dzīvības".

Neskatoties uz to, ka skatītāja dzīvo klusā un nomaļā ciemā, kur nav klaiņojošu suņu un ātri braucošu mašīnu, biedrība uzreiz teikusi, ka Kriksi nedrīkst laist ārā.

Adoptētāja un biedrība vienojās – ka kamēr kaķis netiks kastrēts, viņš dzīvos mājā un ārā sāks iet tikai nākamā gada pavasarī. 

Uz biedrības jautājumu, vai adoptētāja Kriksi vedīs uzreiz mājās, vai pa ceļam kaut kur piestās, skatītāja atbildējusi – tā kā viņai ir mierīga darba vieta, tad pusi dienas varētu kaķīti izmitināt pie sevis kabinetā, nodrošinot iespējas ēst, dzert, nokārtoties. Pēc tam adopcija tika anulēta. 

Galvenais iemesls, kāpēc tika atteikta adopcija, ir biedrības pamatojums, ka cilvēkam darbs ir svarīgāks par kaķi.

Vairāk skaties "4. studijas" sižetā!

Video: "4. studijas" sižets

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu