Eiropola operācijā atklāts recepšu zāļu kontrabandas tīkls Igaunijā, Rumānijā, Somijā un Serbijā

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Farion_O/Shutterstock

Četru Eiropas valstu policija šonedēļ veica kopīgu operāciju un aizturēja starptautiska noziedzīga grupējuma dalībniekus, kas caur Igauniju un Rumāniju nodarbojās ar recepšu zāļu kontrabandu.

Kā ziņo portāls "Postimees", Rumānijas, Igaunijas, Somijas un Serbijas policijas veiktās vērienīgās operācijas laikā tika aizturētas 47 personas un konfiscēti vairāk nekā seši miljoni tablešu. Operāciju koordinēja Eiropas Savienības Aģentūra tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās ("Eurojust") ar Eiropas Policijas biroja (Eiropols) atbalstu.

Noziedzīgais grupējums, kas darbojās Eiropā, tabletes bija iegādājies no noziedzīgiem tīkliem Serbijā. Medikamenti, kas bija paredzēti trauksmes, krampju lēkmju un bezmiega ārstēšanai, tika paslēpti automašīnu riepās un apģērbā un pēc tam nogādāti Rumānijā un Igaunijā. Pēc tam tabletes tika transportētas uz Ziemeļvalstīm, kur bandas locekļi tās pārdeva Somijas un Norvēģijas ielās.

"Eurojust" lēš, ka tablešu tirgus vērtība ir aptuveni 12,5 miljoni eiro.

Rumānijas iestādes ir sākušas izmeklēšanu par bandu. Rumānijā, Igaunijā, Somijā un Serbijā ar "Eurojust" un Eiropola atbalstu lieta tiek izmklēta starptautiskā sadarbībā.

Šo valstu iestādes ar "Eurojust" starpniecību izveidoja kopīgu izmeklēšanas grupu, lai apmainītos ar informāciju, pierādījumiem un koordinētu operācijas. Izmeklēšana tika veikta arī Ungārijā, Slovākijā, Polijā, Lietuvā un Latvijā.

Operācijas laikā tika konfiscēts liels daudzums tablešu, skaidras naudas, mobilo tālruņu, šaujamieroču un dārgu automašīnu. Rumānijā tika konfiscētas divas mājas.

Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes preses pārstāvis laikrakstam "Postimees" paziņoja, ka policija komentārus par operāciju sniegs nākamnedēļ.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu