Kuba pēc diviem vērienīgiem elektroapgādes pārtraukumiem gatavojas viesuļvētrai “Oskars”

Foto: AP/Scanpix

Plašu elektroenerģijas padeves pārtraukumu nomocītā Kuba gatavojas viesuļvētras “Oskars” ierašanās brīdim, par to svētdien, 20. oktobrī, savā kontā sociālajā tīklā X paziņoja Kubas prezidents Migels Diass-Kanels. Pēc viņa teiktā, vietējās varas iestādes “jau dara visu iespējamo, lai aizsargātu iedzīvotājus un ekonomiskos resursus” saistībā ar viesuļvētras tuvošanos.

Saskaņā ar ASV Nacionālā viesuļvētru centra datiem viesuļvētra “Oskars” jau ir pietuvojusies Lielajai Inagua salai Bahamu salās, un gaidāms, ka 20. oktobra pēcpusdienā pēc vietējā laika tā sasniegs Kubas austrumus.

Tiek ziņots, ka “Oskars” ir izveidojies Atlantijas okeānā. Tā ātrums ir aptuveni 130 kilometri stundā.

Piektdien, 18. oktobrī, pasaules mediji ziņoja, ka Antonio Guiteras termoelektrostacijas avārijas dēļ visā Kubā ir vērojami masveida elektroapgādes pārtraukumi. Nākamajā dienā, 19. oktobrī, otrās avārijas dēļ notika vēl viens elektrības padeves pārtraukums.

Valsts Enerģētikas ministrija paziņoja, ka 19. oktobra vakarā pēc vietējā laika bija saražoti 687 megavati elektroenerģijas. Ziņu aģentūra AFP precizē, ka pirms masveida elektrības padeves pārtraukuma Kubā tika patērēti 3300 megavati elektroenerģijas.

Uz elektroenerģijas padeves pārtraukumu fona salā sākās protesti, ziņo aģentūra Reuters. Žurnālisti novēroja divas nelielas protesta akcijas Kubas galvaspilsētā Havanā. Sestdienas, 19. oktobra vakarā sociālajos tīklos parādījās videoieraksti ar citām demonstrācijām, taču žurnālistiem neizdevās apstiprināt to autentiskumu.

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu