Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras reformā darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 cilvēku (2)

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis.
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Foto: Gatis Rozenfelds/Valsts kanceleja

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) reformā darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 cilvēku, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

"Izmaiņas būs ļoti lielas," teica Valainis, informējot, ka darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 cilvēku.

Tāpat viņš norādīja, ka reformā mainīsies gan LIAA darbinieku skaits, gan arī darbinieku atbildības sfēras, tostarp turpmāk LIAA darbaspēka resursi tiks koncentrēti darbam ar investīcijām un eksportu. "Investīciju jomā mēs plānojam trīskāršot darbinieku skaitu (..), tāpat vairākas reizes palielināsim eksporta darbinieku skaitu," sacīja ekonomikas ministrs.

Pēc Valaiņa teiktā, paredzēts arī būtiski samazināt LIAA departamentu skaitu, kas šobrīd ir tuvu pie 20, kā arī visās iestādes nodaļās - gan reģionālajās, gan arī ārvalstu - tiks ieviesta darba vērtēšanas sistēma.

"Mēs plānojam veikt būtisku darbinieku skaita samazināšanu, bet tajā pašā laikā tiem, kuri paliks, būs būtiski algu pielikumi," sacīja Valainis

Viņš informēja, ka LIAA reforma šobrīd ir fināla stadijā un drīzumā būs iespējams plašāk stāstīt par gaidāmajām izmaiņām. "Tas ir tuvāko nedēļu jautājums," sacīja Valainis, norādot, ka šobrīd LIAA reformas projekts ir pēdējā saskaņošanas stadijā, tostarp Ekonomikas ministrija reformas projektu ir saskaņojusi un šobrīd to saskaņo Valsts kanceleja.

Jau vēstīts, ka LIAA direktora amats ir vakants kopš 2023.gada septembra beigām, kad to pameta Kaspars Rožkalns.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu