Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Irāna noraida Libānas pārmetumus par iejaukšanos (1)

Foto: Reuters/ScanPix

Irāna neiejaucas Libānas iekšējās lietās, pirmdien sacīja Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Esmaeils Bagaei, šādi reaģējot uz Libānas premjerministra Nadžiba Mikati apgalvojumiem saistībā ar Irānas parlamenta spīkera Mohammada Bagera Galibafa izteikumiem.

Irānas valdība ir gatava risināt sarunas par ANO Drošības padomes rezolūcijas Nr. 1701 īstenošanu, kas tiek uzskatīta par priekšnoteikumu uguns pārtraukšanai patlaban notiekošajā karā starp Izraēlu un Libānas grupējumu "Hizbollah", Francijas laikraksts "Le Figaro" ceturtdien citēja Galibafa teikto.

Rezolūcijā pausts aicinājums, lai Libānas dienvidos būtu izvietota tikai Libānas armija un ANO miera uzturēšanas spēki.

Mikati pēc tam apsūdzēja Irānu par "klaju iejaukšanos Libānas lietās un mēģinājumā izveidot nepieņemamu aizbildniecību pār Libānu".

"Irānai nekad nav bijis nekādu nodomu, nedz tā ir veikusi kādas darbības, ko varētu turēt aizdomās par iejaukšanos Libānas iekšējās lietās," iknedēļas preses konferencē sacīja Irānas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Bagaei.

"Mēs diskutējam ar visām valstīm, kam ir iniciatīvas un priekšlikumi izbeigt noziegumus un agresiju pret Libānu un genocīdu Gazā," sacīja Bagaei, piebilstot, ka attiecībā uz Galibafa izteikumiem noticis "pārpratums".

Irāna pēdējās dienās pastiprinājusi diplomātiskos centienus, bet ārlietu ministrs Abass Aragči apmeklējis vairākas reģiona valstis centienos panākt pamieru Libānā un Gazā, kā arī lai rastu ceļus, kā ierobežot konfliktus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu