Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Dzimtenē atgriezušies 85 Krievijas armijā savervētie indieši

Foto: Reuters/ScanPix

Vismaz 85 indieši, kas bija nonākuši Krievijas armijas rindās, arī viltus ceļā, un nosūtīti karot uz Ukrainu, atgriezušies Indijā kopš brīža, kad Deli ar atbilstošu lūgumu bija vērsusies pie Maskavas, pirmdien pavēstīja Indijas Ārlietu ministrija.

No Krievijas armijas vēl ir jādemobilizē aptuveni 20 indieši, brīfingā Deli sacīja ārlietu ministrs Vikrams Misri.

Tiek darīts viss iespējamais, lai panāktu ātrāku viņu atvaļināšanu, norādīja ministrs.

"Mūsu vēstniecības amatpersonas uztur ciešus kontaktus ar Krievijas Ārlietu ministriju un Aizsardzības ministriju jautājumā par indiešiem, kas nelikumīgi vai citādi iesaukti Krievijas armijā," raidsabiedrība "India TV" citē Misri teikto.

Jautājumu pārrunājuši arī Indijas premjerministrs Narendra Modi un Krievijas diktators Vladimirs Putins, sacīja ministrs.

"No Krievijas ir atgriezušies aptuveni 85 cilvēki, mēs esam dzimtenē nogādājuši arī to cilvēku mirstīgās atliekas, kas diemžēl gāja bojā konflikta gaitā. Ir palikuši teju 20 cilvēki, un mēs cenšamies panākt visu to cilvēku atvaļināšanu, kas palikuši [Krievijas] bruņotajos spēkos," viņš piebilda.

Septembrī Indijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka vairāk nekā 90 Indijas pilsoņi ar viltu pierunāti doties karot Krievijas armijas rindās pret Ukrainu. Vismaz astoņi gājuši bojā.

Indijas premjerministrs Modi apmeklēs Krieviju 22. un 23. oktobrī pēc Putina ielūguma, lai piedalītos BRICS valstu samitā, kas notiks Kazaņā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu