Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Video Grupējums Sudānā, iespējams, notriecis kravas lidmašīnu, kurā bijuši Krievijas pilsoņi (2)

Foto: Ekrānšāviņš

Krievija izmeklē ziņojumus, ka Sudānas Dārfūras reģionā paramilitārais grupējums "Ātrā atbalsta spēki" (RSF) notriecis kravas lidmašīnu, kurā, iespējams, bijuši Krievijas pilsoņi, pirmdien pavēstīja Krievijas vēstniecība Sudānā.

Pērn pavasarī izraisījās karš starp Sudānas armiju un RSF, kas pirms tam atradās valdības pakļautībā. Armija uzskata RSF par nemiernieku grupējumu.

Vēstniecība nāca klajā ar paziņojumu, pēc tam kad internetā bija publicēti video, no kuriem noprotams, ka kravas lidmašīna notriekta Sudānā Dārfūras ziemeļu daļā pie robežas ar Čadu.

"RSF pārstāvji savos sociālajos tīklos ziņo, ka Sudānas rietumos notriekta kravas lidmašīna, kuras apkalpē, pēc viņu versijas, bijuši Krievijas pilsoņi," teikts vēstniecības paziņojumā platformā "Telegram".

"Vēstniecība, uzturot kontaktus ar Sudānas varasiestādēm, veic visus nepieciešamos pasākumus, lai noskaidrotu šī incidenta apstākļus," norāda misijas pārstāvji.

"Situāciju sarežģī tas, ka avārijas zona atrodas Dārfūrā, kur noris kaujas," teikts paziņojumā.

RSF paziņojumā apgalvo, ka tie notriekuši "ārvalstu kara lidmašīnu", kas palīdzējusi Sudānas armijai, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

Nesniedzot pierādījumus, RSF apgalvo, ka lidmašīna esot nometusi "mucas bumbas" uz civiliedzīvotājiem.

"Visi ārzemju algotņi lidmašīnā tika iznīcināti operācijas gaitā," teikts paziņojumā.

Pēc provizoriskās informācijas notriekta lidmašīna ir Il-76.

Kopš 2017.gada Krievijas un ārvalstu mediji vairākkārt ziņojuši, ka Sudānā atrodas Krievijas bruņotā formējuma "Vagner" algotņi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu