Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ādažu poligonā norisināsies tradicionālais vingrinājums "Berešu maršs"

Ādažu poligonā norisināsies tradicionālais vingrinājums "Berešu maršs".
Ādažu poligonā norisināsies tradicionālais vingrinājums "Berešu maršs". Foto: R.R.PUTNIS

No 23. līdz 24. oktobrim Ādažu poligonā un tā apkārtnē esošajās teritorijās notiks gadskārtējais Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vingrinājums "Berešu maršs".

“Berešu maršs” ir kļuvis par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes tradīciju. Mehanizētās kājnieku brigādes beretes un vienības kokardes piešķiršanas pārbaudījuma mērķis ir apliecināt karavīru spējas un vēlmi būt piederīgiem brigādei, tās veicamajiem uzdevumiem un tradīcijām.

Šogad pārbaudījums “Berešu maršs” norisinās jau otro reizi un tajā piedalīsies aptuveni 135 Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri, kuru mērķis ir pieveikt noteikto distanci konkrētā laikā, lai iegūtu smilšu krāsas bereti.

Pārbaudījumā karavīriem 24 stundu laikā būs jāpieveic aptuveni 50 kilometru gara distance, izpildot dažādus taktiskos uzdevumus 10 stacijās. Visa distance jāveic pilnā kaujas ekipējumā.

“Berešu maršs” sāksies 23. oktobra rītā plkst. 6.00 līdz ar pirmās komandas startu četru cilvēku sastāvā un noslēgsies līdz ar pēdējās komandas finišu. Tie, kas sekmīgi izpildīs uzdevumus, iegūs tiesības nēsāt smilšu krāsas bereti un vienības kokardi, kas simbolizē piederību vienībai.

Maršs notiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām aktivitātēm un īslaicīgajiem satiksmes kustības ierobežojumiem uz koplietošanas ceļiem ap Ādažu poligonu.

Aicinām sekot līdzi informācijai Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade, Instagram profilā @mehanizeta_brigade, TikTok platformā @mehanizeta_brigade un Youtube profilā @MehanizetaBrigade.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu