Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Pēc zādzības no tehnikas veikala Rīgā aizturēts lietuviešu zagļu grupējums (2)

Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija uzreiz pēc nozieguma izdarīšanas 7.oktobrī aizturēja četrus Lietuvas pilsoņus par zādzību no tehnikas veikala, kuru kopējais mantiskais zaudējums lēšams 141 072 eiro apmērā, informēja policijā.

Ir sākts kriminālprocess, un visām četrām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2.biroja 2.nodaļā 7.oktobrī tika sākts kriminālprocess par zādzību no kāda tehnikas veikala Rumbulā - noliktavas un servisa telpas, un veikala āra teritorijas. Garnadži neitralizēja veikala signalizāciju, bojāja žogu un vārtu ieejas durvis.

Policijas darbinieki, realizējot operatīvo informāciju, sadarbībā ar kolēģiem no Speciālo uzdevumu bataljona 2.taktiskās nodaļas un Resursu un Krīzes vadības pārvaldes Tehniskā atbalsta vadības nodaļas darbiniekiem uzreiz pēc nozieguma izdarīšanas aizturēja četrus Lietuvas pilsoņus.

Garnadži bija nozaguši "Opel" kravas mikroautobusu, kuru piekrāvuši ar zagtajām mantām - zāles pļaušanas traktoriem, motorzāģiem, trimmeriem un citu dārza tehniku. Visas nozagtās mantas tika atgūtas. Kopējais aprēķinātais mantiskais zaudējums lēšams 121 072 eiro apmērā, papildus tam nozagtās automašīnas vērtība - 20 000 eiro.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat kriminālprocess uzsākts pēc Krimināllikuma 185.panta pirmās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu