Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Indijas premjers, tiekoties ar Putinu, aicina "uz "konflikta risināšanu ātrā un miermīlīgā ceļā" (3)

Foto: Sergei Bobylyov

Indijas premjerministrs Narendra Modi, otrdien Krievijā notiekošajā BRICS samitā tiekoties ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, sacīja, ka vēlas, lai Krievijas un Ukrainas konflikts tiktu izbeigts miermīlīgā ceļā un ātri.

Trīs dienu ilgā sanāksme, kas Kazaņā notiek stingras drošības apstākļos, ir lielākais starptautiskais pasākums Krievijā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī.

"Mēs esam pastāvīgi sazinājušies saistībā ar Krievijas un Ukrainas konfliktu," Modi sacīja Putinam, kad abi bija sarokojušies.

"Mēs uzskatām, ka strīdi ir jārisina tikai miermīlīgi. Mēs pilnībā atbalstām centienus ātri atjaunot mieru un stabilitāti," piebilda Indijas līderis.

Putins atzinīgi novērtēja to, ko viņš nosauca par Krievijas un Indijas "priviliģēto stratēģisko partnerību", un solīja turpināt veidot saites.

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī Deli ir gājusi pa diplomātiski sarežģītu taku, solot humāno atbalstu Kijivai un vienlaikus izvairoties skaidri nosodīt Krievijas iebrukumu.

Modi augustā apmeklēja Kijivu, bet jūlijā - Maskavu, cenšoties veicināt sarunas, jo Indija sevi pieteikusi kā potenciālu starpnieci.

Kazaņas samitā piedalīsies vēl aptuveni divi desmiti citu līderu, arī Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu