Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

VIDEO Patērētāju tiesību sargi brīdina par riskiem, iepērkoties "Shein" un "Temu" (2)

Foto: Tom Wren / SWNS

Ķīnas "Shein" un "Temu" internetveikali pēdējos gados kļuvuši populāri arī Latvijā, taču Patērētāju tiesību un aizsardzības centrs (PTAC) atgādina, ka līdz ar iepirkšanos šajās vietnēs klāt nāk būtiski riski, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

"Shein" un "Temu" veikalos iespējams iegādāties milzīgu klāstu apģērbu, aksesuāru, un pat mājsaimniecības preču par ļoti zemu cenu. 

PTAC pārstāve Sanita Gertmane uzsver – klientiem jāņem vērā, ka šajos veikalos pārdotās preces nav ražotas pēc Eiropas Savienības standartiem. 

"Patērētājam jārēķinās, ka iegādājoties jebkuru preci 3.valsts tirdzniecības platformā, tai nav saistoši Eiropas Savienībā esošie standarti. Tas nozīmē, ka preces varētu būt daudz nedrošākas un var būt augsti riski.

Tādēļ PTAC iesaka pārdomāt ikviena pirkuma lietderību 3.valstu platformās, tieši pastāvošos drošuma risku dēļ. Tāpat arī platformās dažkārt nav saprotams patiesais pārdevējs un pēc tam varētu būt apgrūtināta saziņa ar pārdevēju, lai realizētu savas patērētāja tiesības," uzsver Gertmane. 

Video: "Bez tabu" sižets

Svarīgākais
Uz augšu