Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Video Kā rīkoties, ja ar mākslīgo intelektu ģenerēts kailfoto parādās internetā? (3)

Foto: Shutterstock

Kā rīkoties gadījumos, ja kāds izmanto un rediģē fotogrāfiju, aizskarot cilvēka cieņu? Datu valsts inspekcija šādā situācijā aicina vērsties Valsts policijā, bet policija – Datu valsts inspekcijā, vēsta Panorāma. 

Aktīviste Selma Levrence vietnē "X" nesen ievietoja savu fotogrāfiju. Kāds cits – anonīms – lietotājs ar mākslīgā intelekta palīdzību sievieti izģērba un šo attēlu publicēja. Lai gan ieraksts ir dzēsts, jāatceras, ka tas, kas nokļuvis internetā, tur paliek uz visiem laikiem.

Levrence norādīja, ka pašlaik norit konsultācijas ar juristiem, lai vērstos Valsts policijā. Plānots arī vērsties Datu valsts inspekcijā, jo šis nodarījums skar arī biometriskos datus.

Datu valsts inspekcija Latvijas Radio norādīja, ka līdz šim nav saskārusies ar šādiem gadījumiem. Ja persona uzskata, ka attēls vai tā publicēšana ir radījusi kaitējumu, inspekcija iesaka vērsties tiesā par goda un cieņas aizskārumu.

Šī problēma ar mākslīgā intelekta ģenerētiem attēliem kļūst tikai lielāka, Latvijas Televīzijai norādīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu