Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Aicina sekot līdzi otrās Dabaszinību skolotāju dienas norisei tiešraidē

Foto: Pixabay

Lai sniegtu savu ieguldījumu skolotāju labbūtības veicināšanā, 24. oktobrī plkst. 11.00 Latvijas zāļu ražotājs "Olpha" jau otro gadu pēc kārtas organizēja īpašu Dabaszinību priekšmetu skolotāju dienu. 

Šogad tajā piedalījās vairāk nekā 60 skolotāji no visas Latvijas. Tajā ar izglītojošām prezentācijām uzstājās vairāki nozares eksperti, un pasākuma ietvaros tika pasniegtas arī četras "Olpha" un "Centrālā laboratorija" stipendijas 3000 eiro apmērā jaunajiem ķīmijas un bioloģijas skolotājiem.

Dabaszinību skolotāju dienā ar prezentāciju par kognitīvajiem traucējumiem, kas ietekmē bērnu izziņas un mācīšanas spējas, uzstājās neiroloģe Madara Kalniņa.

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes Ūdens pētniecības un vides biotehnoloģiju laboratorijas vadošā pētniece Brigita Dejus centās sniegt atbildi uz it kā vienkāršu, bet tajā pašā laikā sarežģītu jautājumu "Kas ir kopīgs sīpolam, sēnēm un ūdenim?".

Savukārt ar interesanto un aizraujošo zāļu izstrādes un pētniecības procesu plašāk pastāstīja "Olpha" Pētniecības un attīstības departamenta vadītājs Igors Pisarevs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu