Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Ukrainai ir pilnas tiesības uz pašaizsardzību, kas ietver militāru mērķu iznīcināšanu Krievijas teritorijā, uzsver Mieriņa

Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks un Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piedalās preses brīfingā pēc tikšanās Saeimā.
Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks un Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa piedalās preses brīfingā pēc tikšanās Saeimā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainai ir pilnas tiesības uz pašaizsardzību, kas ietver militāru mērķu iznīcināšanu Krievijas teritorijā, trešdien pēc tikšanās ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku žurnālistiem teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Mieriņa atgādināja, ka ar Stefančuku tikusies jau vairākas reizes, raksturojot sadarbību kā ciešu. Tikšanās laikā tika pārrunāti Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita sagatavošanās darbi. Tāpat pārrunāta Ukrainas cīņa ar agresoru, militārās piegādes un citi jautājumi.

Saeimas spīkere uzsvēra, Ukrainas uzvaras plāna īstenošanai ir vajadzīga visu nepieciešamo ieroču piegāde. "Ukrainai ir pilnas tiesības uz pašaizsardzību, kas ietver militāru mērķu iznīcināšanu Krievijas teritorijā," pauda Mieriņa.

Latvijas parlamenta priekšsēdētāja atgādināja, ka Latvija Ukrainas militārajam atbalstam apņēmusies veltīt 0,25% no iekšzemes kopprodukta, cenšoties nodrošināt dažādas militārās piegādes, kas attiecas gan uz Latvijā ražotajiem militārajiem droniem, gan arī Latvijā ražotajām "Patria" bruņu mašīnām.

"Ukrainas uzvaras plāna būtiska sastāvdaļa ir Ukrainas dalība NATO kā priekšnoteikums Ukrainas drošībai," teica Mieriņa, norādot, ka Ukrainas dalība NATO dotu drošību pret atkārtotu Krievijas agresiju.

Stefančuks pēc tikšanās medijiem norādīja, ka Latvijā viesojies vairākas reizes, taču šī vizīte Latvijā ir īpaši svarīga, jo jau rīt Rīgā notiks Starptautiskais Krimas platformas parlamentārais samits. Viņš sacīja, ka tikšanās laikā prezentējis Ukrainas uzvaras plānu, kā arī norādīja, ka saņēmis pilnīgu izpratni un atbalstu.

Viņš atgādināja, ka viņam paredzēta tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, kā arī Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Stefančuks norādīja, ka kārtējo reizi guvis pārliecību, ka Latvija ir un būs Ukrainas konsekvents partneris. " Atbalsts ir nelokāms un stingrs," pauda Stefančuks.

Jau ziņots, ka Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita ieskaņā šodien Saeimu apmeklēs Stefančuks, kurš Latvijā ieradies oficiālā vizītē.

Tāpat vēstīts, ka starptautiskās Krimas platformas trešais parlamentārais samits Rīgā 24.oktobrī pulcēs delegācijas no aptuveni 40 pasaules valstīm.

Samitu rīko Saeima kopā ar Ukrainas parlamentu, lai vairotu starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās. Tā mērķis ir izcelt Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpināt starptautiski izgaismot agresora pastrādātos noziegumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu