Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Neviens no līdz šim Latgalē atrastajiem iespējamiem nelegālajiem imigrantiem nav miris vardarbīgā nāvē

Foto: Virsseržants Aleksejs Oņegins, NBS

Neviens no līdz šim Latgalē atrastajiem iespējamiem nelegālajiem imigrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

Laikā no 2023.gada 8.oktobra līdz šī gada 24.maijam Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas pierobežas joslā ir atradušas astoņu iespējamo imigrantu mirstīgās atliekas - sešus vīriešus un divas sievietes, kuri mēģinājuši šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu. Saistībā ar visiem gadījumiem sākti kriminālprocesi par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Iespējams, piecas no mirušajām personām ir ieceļojušas no Indijas, viena persona no Tuvajiem Austrumiem, viena no Afganistānas, bet vienas personas valstiskā piederība nav zināma. Septiņas mirušās personas bija aptuveni 20 līdz 30 gadus vecas, vienā gadījumā mirusī bija 42 gadus veca sieviete. Piecos gadījumos personu mirstīgās atliekas atrastas Krāslavas novadā, divos gadījumos Augšdaugavas novadā un vienā - Ludzas novadā.

Nevienā gadījumā bojāgājušajiem nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes.

Valdība iepriekš nolēma līdz 31.decembrim pagarināt pastiprinātās robežapsardzības režīmu Baltkrievijas pierobežā. Līdz šim šāds režīms bija noteikts līdz 12.septembrim.

Šogad robežas nelikumīga šķērsošana liegta 4952 cilvēkiem, bet humānu apsvērumu dēļ Latvijā uzņemts 21 cilvēks.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu