Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO Ukrainas kaujas laukā pamanīta jauna Krievijas bruņumašīna (6)

Foto: defence-blog.com

Krievijas speciālie spēki un gaisa desanta karaspēks ir sācis izmantot jaunākās vieglās bruņumašīnas "Sarmat-3" kaujas zonās visā Ukrainā, ziņo Krievijas "Telegram" kanāls "Ugolok Sith".

Kanālā izplatītajās fotogrāfijās redzams transportlīdzeklis darbībā frontes līnijas tuvumā, kas ir viens no pirmajiem apstiprinātajiem šīs jaunās bruņotās platformas novērojumiem.

"Sarmat-3" ir kompakts apvidus transportlīdzeklis ar konfigurāciju 4×4. Tā pašmasa ir 3500 kg, paredzēts 900 kg kravas pārvadāšanai un aprīkots ar četru cilindru dīzeļdzinēju, kura jauda ir 150 zirgspēku.

Ar vienu degvielas tvertni pietiek 500 km, tāpēc tas ir ideāli piemērots darbībai sarežģītā apvidū.

Šis bruņotais transportlīdzeklis ir aprīkots dažādām kaujas funkcijām. To var aprīkot ar dažāda veida ieročiem, tostarp 7,62 mm PKM ložmetējiem, 12,7 mm smagajiem ložmetējiem "Kord", 30 mm AGS-17 automātiskajiem granātmetējiem vai prettanku raķešu sistēmu "Kornet".

Foto: defence-blog.com

"Sarmat-3", kurā ir vieta četru cilvēku apkalpei, ir elastīgs kaujas scenārijos, nodrošinot Krievijas karaspēkam gan mobilitāti, gan ugunsspējas.

"Sarmat-3" ir arī specializēts variants - "Sarmat-3ME", kas paredzēts medicīniskajai evakuācijai. Atšķirībā no bāzes modeļa, kam ir atvērta kravas telpa, šajā variantā ir pilnībā slēgts nodalījums, kurā var pārvadāt divus ievainotos karavīrus uz nestuvēm.

Nepalaid garām!
Uz augšu