Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

"airBaltic" sāks sadarbības lidojumus ar vēl vienu ārvalstu aviokompāniju (6)

Foto: Paula Čurkste / LETA

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņo par sadarbības lidojumu vienošanās sākšanu ar Kanādas nacionālo aviokompāniju "Air Canada" no 2024. gada 23. oktobra. Šī vienošanās dod iespēju abām lidsabiedrībām nodrošināt pasažieriem plašākas ceļošanas iespējas ne tikai starp Baltijas valstīm un Kanādu, bet arī citos maršrutos, TVNET informē "airBaltic" pārstāvji. 

"Esam gandarīti sākt sadarbības lidojumus ar mūsu ilggadējo interline partneri Air Canada, kas nodrošinās mūsu klientiem vēl labākas savienojamības iespējas. Šī jaunā sadarbības lidojumu vienošanās gan airBaltic, gan Air Canada pasažieriem turpmāk piedāvās plašākas ceļošanas iespējas starp visām trim Baltijas valstu galvaspilsētām un Kanādu, nodrošinot ērtu ceļošanas pieredzi. Mēs ceram uz veiksmīgu un ilgstošu sadarbību," norāda "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

""airBaltic" nepārtraukti paplašina savu maršrutu tīklu, ne tikai papildinot esošo galamērķu klāstu, bet arī veidojot jaunas sadarbības ar aviokompānijām visā pasaulē. Tādā veidā mēs nostiprinām savas pozīcijas kā vadošais savienojamības nodrošinātājs uz un no Baltijas valstīm," piebilda Gauss.

"Air Canada" ir gandarīta paplašināt ilggadējo sadarbību ar "airBaltic", lai nodrošinātu lielāku savienojamību un ērtības, klientiem ceļojot starp Kanādu un Ziemeļeiropu. Šī jaunā sadarbības lidojumu vienošanās veicina spēcīgas komerciālās saites starp Kanādu un Baltijas reģionu, kā arī papildina "Air Canada" globālās izaugsmes stratēģiju, izmantojot tās spēcīgo tiešo lidojumu tīklu starp Kanādu un Skandināviju un galvenajām Eiropas lidostām, tostarp Amsterdamu," norāda "Air Canada" viceprezidents ieņēmumu un maršrutu tīkla plānošanas jautājumos Marks Galardo.

Sadarbības lidojumu vienošanās ļaus "airBaltic" pievienot savu lidojumu kodu (BT) "Air Canada" maršrutos no Toronto uz Amsterdamu un Kopenhāgenu, kā arī nākamās vasaras sezonālajiem lidojumiem no Monreālas uz Kopenhāgenu un Amsterdamu, kā arī no Toronto uz Stokholmu*. Savukārt "Air Canada" pievienos savu lidojumu kodu (AC) desmit "airBaltic" maršrutos – no Rīgas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu, Frankfurti, Minheni, Stokholmu, no Tallinas uz Amsterdamu, Briseli, Kopenhāgenu un Minheni, kā arī no Viļņas uz Amsterdamu.

Plānots, ka pirmais sadarbības lidojumu reiss notiks 2024. gada 6. novembrī.

"airBaltic" nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā.

TVNET jau vēstīja, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,7% vairāk nekā 2022.gadā, un veica 44 100 lidojumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

*Atkarībā no valdības apstiprinājuma

Svarīgākais
Uz augšu