Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Prestižs ceļvedis Lietuvu atzīst par otru pievilcīgāko nākamgad apmeklējamo galamērķi pasaulē

Viļņa. Ilustratīvs attēls.
Viļņa. Ilustratīvs attēls. Foto: Audrius Venclova/Shutterstock

Prestižais ceļojumu ceļvedis "Lonely Planet" jaunākajā pārskatā par vietām, kuras ceļotājiem būtu vērts apmeklēt nākamgad, Lietuvu atzinis par otru labāko ceļojumu galamērķi pasaulē, paziņoja Lietuvas nacionālā tūrisma veicināšanas aģentūra "Keliauk Lietuvoje".

Starp 30 pasaules vietām, kuras "Lonely Planet" iesaka apmeklēt nākamgad, Lietuva atpaliek tikai no Kamerūnas, bet Eiropā tā ir vispievilcīgākais galamērķis.

Aiz Kamerūnas un Lietuvas "Lonely Planet" nākamgad apmeklējamo desmit valstu sarakstā iekļauta arī Fidži, Laosa, Kazahstāna, Paragvaja, Trinidada un Tobago, Vanuatu, Slovākija un Armēnija.

"Keliauk Lietuvoje" norādīja, ka tā ir augstākā atzinība Lietuvai "Lonely Planet" reitingos. Lietuva pirmo reizi sarakstā parādījās pirms desmit gadiem, 2015.gadā, ierindojoties trešajā vietā starp ieteicamajiem ceļojumu galamērķiem. 2018.gadā "Lonely Planet" iekļāva Viļņu savā Eiropas populārāko vietu desmitniekā.

Šoreiz ceļvedis izceļ Lietuvas vērtības un kultūras bagātības, kur harmoniski sadzīvo tradīcijas, mīlestība pret dabu un dzīvīga kontrkultūra. "Lonely Planet" izcēla valsts valdzinošās viduslaiku pilsētas, priežu mežus, ezerus un neskartās Baltijas smilšu kāpu pludmales. Galvaspilsēta Viļņa piešķir valstij šarmu, un 2025.gadā tā tiks kronēta par Eiropas Zaļo galvaspilsētu par savu pieeju ilgtspējīgai dzīvei, norādīts ceļvedī.

2025.gadam "Lonely Planet" ir izveidojis arī desmit pilsētu un desmit reģionu, kurus apmeklēt nākamgad, sarakstu.

"Lonely Planet" ceļvežus un platformas izmanto 186 miljoni lasītāju.

Svarīgākais
Uz augšu