Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Turcijā uzbrukumā aviācijas uzņēmumam nogalināti vairāki cilvēki (3)

Papildināts
Foto: AP/Scanpix

Turcijā uzbrukumā aviācijas un aizsardzības uzņēmumam TUSAS pie Ankaras trešdien nogalināti četri cilvēki un vairāk nekā desmit ievainoti, paziņojušas Turcijas amatpersonas.

Divi uzbrucēji - sieviete un vīrietis - ir miruši, paziņoja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja. Viņš sacīja, ka 14 cilvēki ir ievainoti.

Jerlikaja neatklāja, kurš grupējums tiek turēts aizdomās par šo uzbrukumu, bet aizsardzība ministrs Jasars Gilers norādīja uz Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), ko Turcija, ASV un Eiropas Savienība (ES) uzskata par teroristisku organizāciju. Uzbrucēju identificēšana vēl turpinās.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvības.

Privātais telekanāls NTV ziņoja, ka uzbrucēji ar taksi piebrauca pie ieejas uzņēmuma kompleksā brīdī, kad notika apsargu maiņa. Uzbrucēji netālu no taksometra detonēja spridzekli, un, izmantojot sprādziena radīto apjukumu, iekļuva uzņēmuma teritorijā.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka uzbrukumu veica divi cilvēki, un situācija ir pakļauta kontrolei.

Telekanāls "HaberTurk" ziņoja, ka taksometra šoferis ir viens no bojāgājušajiem.

TUSAS projektē, ražo un montē gan civilās, gan militārās lidmašīnas, bezpilota lidaparātus un citas aizsardzības nozares un kosmosa sistēmas.

Televīzijā pārraidītajos drošības kameru uzņemtajos kadros no uzbrukuma bija redzams vīrietis civilajā apģērbā ar mugursomu un automātu rokās.

Pēc tam, kad drošības spēki ieradās notikuma vietā, atskanēja vairāki šāvieni, ziņoja aģentūra DHA un citi mediji. Virs uzņēmuma lidoja helikopteri.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu