Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Lielbritānijas premjers Stārmers noraida Trampa kampaņas apgalvojumu par iejaukšanos vēlēšanās

Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers.
Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers. Foto: TOLGA AKMEN/EPA

Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers noraidījis ASV republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa kampaņas apgalvojumu, ka Stārmera pārstāvētā Leiboristu partija nelikumīgi iejaucas ASV prezidenta vēlēšanās.

Trampa tīmekļa vietnē otrdienas vakarā tika publicēts paziņojums, kurā teikts, ka Federālajā vēlēšanu komisijā ir iesniegta oficiāla sūdzība pret Lielbritānijas Leiboristu partiju un viceprezidentes, demokrātu prezidenta amata kandidātes Kamalas Herisas kampaņu. Sūdzībā apgalvots, ka "ārvalstu kampaņas dalībnieki veic nelikumīgus ziedojumus un iejaucas mūsu vēlēšanās".

Sūdzībā bija atsauce uz mediju ziņām par leiboristu un demokrātu amatpersonu tikšanos, kā arī uz tagad izdzēstu "LinkedIn" ierakstu, kurā kāds leiboristu darbinieks apgalvoja, ka "gandrīz 100 leiboristu darbinieki (esošie un bijušie) tuvāko nedēļu laikā" dosies uz ASV, lai apmeklētu svārstīgos štatus.

Stārmers pavēstīja, ka visi Leiboristu partijas biedri, kas atrodas ASV, ir brīvprātīgie. "Tā viņi ir darījuši iepriekšējās vēlēšanās, tā viņi dara arī šajās vēlēšanās," žurnālistiem norādīja premjers.

Stārmers sacīja, ka šis jautājums neapdraudēs attiecības, ko viņš ir centies veidot ar Trampu. "Es pavadīju laiku Ņujorkā kopā ar prezidentu Trampu, vakariņoju ar viņu, un mans mērķis, to darot, bija pārliecināties, ka starp mums abiem izveidojušās labas attiecības, kas mums arī izdevās, un es biju viņam ļoti pateicīgs, ka viņš atvēlēja laiku," atklāja britu premjerministrs.

Stārmers piebilda: "Protams, kā Apvienotās Karalistes premjerministrs es sadarbošos ar to, kuru Amerikas tauta vēlēšanās ievēlēs par savu prezidentu."

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu