Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

"Kremļa izmisuma pazīme." ASV amatpersona komentē informāciju par Ziemeļkorejas karavīriem Krievijā (12)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: STR/AFP

Krievijā atrodas tūkstošiem Ziemeļkorejas karavīru, kas iziet militāro apmācību, bet viņu uzdevums vēl nav skaidrs, trešdien paziņoja augsta ranga ASV amatpersona, apstiprinot Dienvidkorejas ziņoto.

Dienvidkoreja paziņojusi, ka Phenjana nosūtījusi savus karavīrus palīgā Krievijai un šo karavīru skaits jau sasniedzis 3000.

"Mēs zinām, ka tūkstošiem Ziemeļkorejas karavīru atrodas Krievijā, lai tiktu apmācīti. Mēs nezinām, kāda būs viņu misija un vai viņi turpinās karot Ukrainā," sacīja augsta ranga ASV amatpersona.

"Krievija katru dienu cieš ārkārtējus zaudējumus kaujas laukā. Ja Krievijai ir nepieciešams vērsties pie Ziemeļkorejas pēc dzīvā spēka, tā ir Kremļa izmisuma - nevis spēka - pazīme," sacīja amatpersona.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins apstiprināja, ka Krievijā izvietoti Ziemeļkorejas karavīri, bet arī norādīja, ka to uzdevums un misija nav zināmi. "Ko tieši viņi dara? Atliek noskaidrot," žurnālistiem sacīja ministrs. "Ja (..) viņu nolūks ir piedalīties šajā karā Krievijas labā, tas ir ļoti, ļoti nopietns jautājums," viņš piebilda.

Arī NATO preses pārstāve Fara Dahlalla šodien paziņoja, ka NATO valstis guvušas pierādījumus tam, ka Ziemeļkoreja nosūtījusi savus karavīrus uz Krieviju.

Ziemeļkorejas un Krievijas sadarbība pēdējo divu gadu laikā ir uzplaukusi. Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Krievijas diktators Vladimirs Putins jūnijā parakstīja vienošanos, kas paredz savstarpēju militāru palīdzību gadījumā, ja kādai no valstīm tiek uzbrukts. Phenjana ir piegādājusi ieročus Krievijai izmantošanai karā Ukrainā.

Dienvidkoreja, atsaucoties uz saviem izlūkdienestiem, prognozē, ka līdz decembrim no Ziemeļkorejas uz Krieviju tiks nosūtīti aptuveni 10 000 karavīru.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu