Video Ne tikai fizisks, bet arī emocionāls pārbaudījums: Ādažu poligonā norisinās tradicionālais "Berešu maršs"

Ne tikai fizisks, bet arī emocionāls pārbaudījums: Ādažu poligonā norisinās tradicionālais "Berešu maršs"
Ne tikai fizisks, bet arī emocionāls pārbaudījums: Ādažu poligonā norisinās tradicionālais "Berešu maršs" Foto: R.R.PUTNIS

No 23. līdz 24. oktobrim Ādažu poligonā un tā apkārtnē esošajās teritorijās notiek gadskārtējais Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes vingrinājums "Berešu maršs". Dažādu šķēršļu joslu pārvarēšana, kaujas šaušana ir tikai daži no uzdevumiem, kuri karavīriem jāveic. Kur atradīsies nākamais kontrolpunkts, tie uzzina, tikai iepriekšējo pabeidzot, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas".

Karavīriem diennakts laikā jāpieveic ap 60 kilometriem, pildot arī 10 dažādus taktiskos uzdevumus.

Svarīgas arī ir orientēšanas spējas. Ja apmaldās, tie ir lieki kilometri, kurus būs jāmēro nesot aptuveni 20 kilogramu smagu ekipējumu.

Neraugoties uz to, ka "Berešu maršs" nav distance, kuru jāpievar visātrāk, kareivji atzīst – to mērķis ir finišu sasniegt pēc iespējas īsākā laikā, tādēļ atpūtas brīži ieplānoti īsti neesot.

"Maucam, kamēr piekūstam. Nedaudz apstājamies, padzeramies un tad dodamies tālāk. Bet arī kontrolpunktos tagad, piemēram, varam 10 minūtes atpūsties," stāsta karavīrs Reinis.

Plašāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "TV3 Ziņas" sižetā! 

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu