Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Veikala "Postcard" skandalozā darbiniece pēc izteikumiem pret latviešiem atstādināta no darba (4)

Foto: Inese Lukaševska/Facebook

Veikala "Postcard" darbiniece pēc naidīgiem izteikumiem pret latviešiem un atteikšanos apkalpot latviešu valodā atstādināta no darba ar brīdinājumu līdz Valsts valodas centra (VVC) lēmumam par viņas valodas prasmēm, aģentūrai LETA pavēstīja veikala pārstāvji.

"Mēs kategoriski nepiekrītam darbinieces izteikumiem un nosodām viņas rīcību. Klientu apkalpošanai vienmēr ir jānotiek valsts valodā, un personiskas domstarpības jārisina pēc darba laika, ārpus komerctelpām," uzsver "Postcard" pārstāvji.

Tāpat veikala pārstāvji norādīja, ka darbiniece strādāja dažas dienas un incidents noticis pārbaudes laikā.

Turpmāk, lai uzlabotu apkalpošanas kvalitāti, tikšot atjaunoti iekšējie kārtības noteikumi un rūpīgāk tiks pārbaudīta to izpilde, atzīmēja veikala pārstāvji.

Tirdzniecības centra "Mols" pārstāvji norādīja, ka administrācija atkārtoti atgādinās visiem nomniekiem par iekšējās kārtības noteikumu ievērošanu, īpašu uzmanību pievēršot valsts valodas lietošanai.

Savukārt atkārtota pārkāpuma gadījumā telpu nomas līgums paredz tirdzniecības centram tiesības lemt par tā laušanu, informēja "Mola" pārstāvji.

Jau ziņots, ka 18.oktobra vakarā sociālās tīklošanās vietnēs plašu rezonansi izraisīja informācija par gadījumu, kad tirdzniecības centra "Mols" veikala "Postcard" pārdevēja atteikusies apkalpot klienti latviešu valodā un naidīgi izteikusies par latviešu tautu.

Reaģējot uz šo informāciju, Valsts drošības dienests (VDD) 19.oktobrī ar pārdevēju veica preventīvas pārrunas, brīdinot, ka par darbībām, kas vērstas uz nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu, var tikt piemērota kriminālatbildība.

Tāpat VDD amatpersonas veica pārrunas gan ar konkrētā veikala, gan tirdzniecības centra vadību.

Veikals pieder SIA "5WAY". Informācija "Firmas.lv" liecina, ka uzņēmums reģistrēts 2012.gada jūnijā. Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, bet īpašnieki Jēkabs Gūtmanis (42%), Tatjana Šmukste (8%) un Elīna Omeļinska (50%). 2023.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 8673 eiro, bet peļņa 1373 eiro.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu