Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Attīstībai nav robežu. Kas ir "Nissan Ariya Evolve+"?

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Nissan Ariya" ir šī zīmola elektromobiļu zieds, bet "Ariya Evolve+" - tā vērtīgākā šķirne. Raidījuma "TV Autoziņas" eksprestests atklāj, ar ko "Evolve+" ir pārāka par citām "Ariya". Tulkojumā no angļu valodas "Evolve" nozīmē "attīstība".

Līdz šim tā sauca vislabāk aprīkotās "Ariya" automašīnas, bet "Evolve+" ir pieejams ierobežotā skaitā, tikai ar lielāko 87 kWh bateriju un tikai ar "e-4orce" visu riteņu piedziņu. Tai ir arī īpaša dizaina 20 collu diski, speciāla krāsa un vēl "speciālāks" salons.

Sēdekļi ar "Nappa" ādas apdari pieejami tikai šai elektromobiļa komplektācijai. "Nissan Ariya" nav daudz sarežģītu braukšanas režīmu, tāpēc tā ir viegli apgūstama. Pieejama arī "e-pedal" funkcija braukšanai, neaiztiekot bremžu pedāli. Savukārt "Enhance" pakotnē iekļautā "ProPilot Assist" sistēma ļauj ieslēgt daļēji autonomu elektromobiļa vadību.

"Evolve+" ir arī no 225 līdz 290 kilovatiem paaugstināta jauda. Tie ir gandrīz 400 zirgspēki, kas saīsina paātrinājumu līdz 100 km/h līdz 5 sekundēm. "Nissan Ariya" pilnā cena ir gandrīz 65 000 eiro, ar atlaidi - 58 500 eiro pirms valsts subsīdijas elektromobiļiem piemērošanas.

Tomēr jārespektē fakts, ka "Ariya Evolve+", kam ir elektriski regulējama stūre un citas Nissan automašīnās reti sastopamas "ekstras", ir "Nissan" Eiropas piedāvājuma flagmanis - vismaz elektriskajā divīzijā noteikti.

Plašāk "TV Autoziņas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu