Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rīgas lidostā ziemā pieaugs piedāvāto lidojumu un sēdvietu skaits

Foto: Shutterstock

Ziemas lidojumu sezonā, kas sāksies 27. oktobrī un ilgs līdz marta beigām, Rīgas lidostā par 10 līdz 11 % pieaugs plānoto pasažieru lidojumu un piedāvāto sēdvietu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo ziemu. Rīgā strādājošās aviokompānijas piedāvās lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem, kas ir par pieciem maršrutiem vairāk nekā iepriekšējā ziemas sezonā. No Rīgas gaidāmi gan vairāki jaunumi, gan ievērojams lidojumu biežuma pieaugums vairākos pieprasītos maršrutos.

Nacionālā aviokompānija “airBaltic” no 8. novembra uzsāks regulārus lidojumus uz Žešovu Polijas–Ukrainas pierobežā, bet no 22. decembra – uz Austrijas kalnu kūrortu Insbruku. Tāpat pārvadātājs arī ziemas sezonā turpinās lidojumus uz šīs vasaras jaunajiem galamērķiem Sofiju, Ļubļanu un Kišiņevu. Regulāri lidojumi paredzēti uz vēl trim galamērķiem – Madeiru, kā arī Ēģiptes kūrortiem Hurgadu un Šarm eš Šeihu, uz kuriem līdz šim no Rīgas lidostas regulāru lidojumu nav bijis.

Arī “Norwegian” turpina attīstīt piedāvājumu savā maršrutu tīklā un sāk lidojumus starp Rīgu un Alikanti, paplašinot Baltijas un Skandināvijas pasažieriem pieejamos savienojumus uz iecienītiem atpūtas galamērķiem Spānijā, izmantojot Rīgā bāzēto gaisa kuģu floti.

“Paplašināts galamērķu tīkls, vairāk regulāro lidojumu pieprasītos maršrutos – Rīgas lidostas piedāvājums ziemas sezonā gan ļauj pasažieriem ērtāk un ātrāk nokļūt vēlamajā galamērķī, gan veicina ārvalstu viesu iespējas apmeklēt Latviju un Baltijas reģionu,” uzsver Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lielāko sēdvietu skaita pieaugumu, vairāk nekā dubultojot tirdzniecībā pieejamo sēdvietu skaitu, no Rīgas ziemas sezonā nodrošinās “British Airways”, kas turpmāk starp Rīgu un Londonas–Hītrovas lidostu lidos katru dienu. Tāpat nozīmīgu kapacitātes izaugsmi nodrošinās “LOT Polish Airlines”, (lidojumi Rīga – Varšava līdz 17 reizēm nedēļā) un “Turkish Airlines” (lidojumi Rīga – Stambula 12 reizes nedēļā).

Starp galamērķa valstīm augstākā sēdvietu skaita izaugsme sagaidāma Apvienotās Karalistes tirgū saistībā ne vien ar paplašināto “British Airways” piedāvājumu, bet arī “Ryanair” lidojumu biežuma pieaugumu uz Līdsu–Bredfordu, Mančestru, Edinburgu un citiem galamērķiem. Būtisks kapacitātes pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu sagaidāms arī vairākos Ziemeļeiropas valstu tirgos, īpaši uz Dāniju un Zviedriju, kur lidojumu biežumu turpinās palielināt ne tikai “Norwegian”, bet arī “Ryanair”, kas pēc divu gadu pārtraukuma ziemas sezonā atsāks tiešos lidojumus uz Orhūsu. Somijas kā ceļojumu galamērķa valsts pieejamību veicinās “Finnair” plānotais lidojumu biežuma pieaugums maršrutā Rīga–Helsinki līdz 32 lidojumiem nedēļā, kā arī paplašinātā savienojamība starp Rīgu un Tamperi, ko attīsta “airBaltic”.

Regulāros pasažieru lidojumus no Rīgas lidostas šajā ziemas sezonā nodrošinās 11 aviokompānijas – “airBaltic”, “British Airways”, “Finnair”, “LOT Polish Airlines”, “Lufthansa”, “Norwegian”, “Ryanair”, “Transavia”, “Turkish Airlines”, “Uzbekistan Airways”, “Wizz Air”.

Svarīgākais
Uz augšu