Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Siliņa: latvieši atceras, ko nozīmē dzīvot "Maskavas okupācijas ļaunumā"

Ministru prezidente Evika Siliņa uzrunā klātesošos Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita atklāšanas pasākumā.
Ministru prezidente Evika Siliņa uzrunā klātesošos Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita atklāšanas pasākumā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Galvenais mērķis ir panākt taisnīgu mieru Ukrainā, taču, lai to sasniegtu, Krievija ir jāaptur, piedaloties Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita atklāšanā, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV). Viņa sacīja, ka latvieši atceras, ko nozīmē dzīvot "Maskavas okupācijas ļaunumā".

Pēc viņas paustā, latvieši uzskata, ka Ukraina var uzvarēt šajā karā, ja partneri nodrošinās visu nepieciešamo atbalstu. Premjere akcentēja, ka Latvija dara savu, lai palīdzētu nodrošināt Ukrainas uzvaru. Viņa pieminēja, ka latvieši atceras, ko nozīmē dzīvot "Maskavas okupācijas ļaunumā".

"Tas, ko Krievija kopš 2014.gada dara Krimā un citās Ukrainas daļās, mums atgādina piecdesmit okupācijas gadus Latvijā. Krievija nogalina Ukrainas iedzīvotājus, nolaupa ukraiņu bērnus un vēršas pret Krimas tatāriem. Ukraina cīnās pretī. Drosmīgā ukraiņu cīņa ir iedvesmojoša visai pasaulei,"

teica Ministru prezidente.

Viņa klāstīja, ka Latvija turpina sniegt militāro atbalstu Ukrainai 0,25% apmērā no iekšzemes kopprodukta. Šāds atbalsts Ukrainai paredzēts šogad, nākamgad un turpmāk. Siliņa atzīmēja, ka Latvija ir aizstāvējusi Ukrainas brīvību arī politiskajā jomā. Tāpat Latvija turpina nemilitārā atbalsta sniegšanu Ukrainai enerģētikā, cilvēktiesību aizstāvēšanā, tiesiskuma nodrošināšanā. Latvija turpinās strādāt arī pie sankciju pret Krieviju uzturēšanas.

"Latvijā ne tikai valdība, bet arī iedzīvotāji, privātais un nevalstiskais sektors turpina atbalstīt Ukrainu un palīdzēt, cik vien spēj. Latvijā kā Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts turpinās atbalstīt Ukrainu tās ceļā, lai iestātos blokā un aliansē. Mēs uzskatām, ka Ukrainas nākotne ir meklējama taisnīgā mierā, drošībā un labklājībā starp citiem sabiedrotajiem eiroatlantiskajā kopienā," teica Siliņa.

Kā vēstīts, lai vairotu starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās Rīgā norisinās starptautiskās Krimas platformas trešais parlamentārais samits. Tā mērķis ir izcelt Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpināt starptautiski izgaismot agresora pastrādātos noziegumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu