Igaunijā autovadītāja apliecību var iegūt no 16 gadu vecuma. Oficiāli to sauc par vadītāja apliecību ar ierobežotām vadīšanas tiesībām. Arvien biežāk no vecākiem var dzirdēt neapmierinātību, ka viņu bērniem, kuri saņēmuši kāroto apliecību, nākas pēc kāda laika atkal kārtot braukšanas eksāmenu, lai iegūtu, tā sakot, īstas autovadītāja tiesības. Protams, vecākiem par to jāmaksā, ziņo laikraksts "Postimees".

Situācijas mēdz būt dažādas, tāpēc dažos gadījumos cilvēki tajā saskata varas iestāžu vēlmi ielīst iedzīvotāju kabatā, lai kompensētu savus finansiālos iztrūkumus.

"Tā gadījās, ka nokļuvu smagā ceļu satiksmes negadījumā, ārstēšanas un rehabilitācijas process var ilgt gadiem. Tā kā galva man ir kārtībā un rokas ir veselas, turpinu strādāt. To darīt attālināti nav iespējas, tāpēc pirms kāda laika nolēmām, ka mūsu dēls, kuram tagad jau nedaudz pāri 17 gadiem, centīsies iegūt autovadītāja apliecību, lai varētu vadāt ne tikai mani, bet arī mammu un māsu," savā stāstā dalījās Aleksejs no Mārdu.