Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Somijas parlamenta priekšsēdētājs brīdina par sekām, ko izraisītu Krievijas uzvara Ukrainā

Somijas parlamenta priekšsēdētājs Jussi Hallaaho.
Somijas parlamenta priekšsēdētājs Jussi Hallaaho. Foto: EPA/Scanpix

Mēs nevaram pieļaut Krievijas uzvaru Ukrainā, jo tas var izraisīt neprognozējamas sekas, Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samitā uzsvēra Somijas parlamenta priekšsēdētājs Jussi Hallaaho.

Viņš uzsvēra, ka Krievija kara sākumā izgāzās, jo bija cerējusi uz ātru Ukrainas sakāvi, bet tas nenotika un tagad Krievijā cer, ka karš tiks uzvarēts ilgtermiņā.

Hallaaho pauda nožēlu, ka pašlaik gan izskatās, ka laiks strādā par labu Krievijai, bet to iespējams labot un parādīt Krievijai, ka laiks ir tās sliktākais ienaidnieks.

Viņš uzsvēra, ka sabiedrība Krievijā ir gatava paciest ekonomiskās grūtības. Viņš uzskata, ka Ukrainai ir jāpalīdz vēl vairāk, lai ilgtermiņā tā kļūtu tikai spēcīgāka.

Hallaaho pateicās Baltijas valstīm par spēcīgu atbalstu Ukrainai un novēlēja, lai arī citas valstis atbalstītu Ukrainu tikpat dedzīgi.

Arī Kipras Pārstāvju palātas locekle Anita Demetriu savā uzrunā norādīja, ka Kipra pilnībā atbalsta Ukrainu.

Viņa uzsvēra, ka Krievijas brutālais iebrukums Ukrainā nav uzbrukums tikai Ukrainai, bet gan visām demokrātiskām valstīm. Tieši tāpēc Ukrainai ir jābūt spēcīgai un tā ir jāatbalsta, lai Krievija samaksātu par nodarīto.

Politiķe pauda pārliecību, ka Kipra nekad nepiekritīs suverēnas valsts teritorijas dalīšanai. Tas skar ne tikai Ukrainu, bet arī Kipru un jebkuru citu pasaules valsti, kuru robežas ir starptautiski atzītas.

Kā vēstīts, lai vairotu starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei tās starptautiski atzītajās robežās Rīgā norisinās starptautiskās Krimas platformas trešais parlamentārais samits. Tā mērķis ir izcelt Krievijas agresijas globālo ietekmi un turpināt starptautiski izgaismot agresora pastrādātos noziegumus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu