Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO "Elektrodienā" uz Latvijas ceļiem pulcējas vēl neredzēti elektroauto, kravas elektrovilcējs, militārie elektroskūteri

Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajās brīvdienās jaudīgi un emocijām bagāti aizvadīta trešā "Elektrodiena" - ikgadēja orientēšanās spēle, kas paredzēta, lai iepazītu un izbaudītu elektroauto jaunumus. Šogad tā pārsteidza, vienkopus pulcējot 14 jaunākos elektroauto no dažādiem ražotājiem, tostarp tādus, kas nupat kā reģistrēti braukšanai pa Latvijas ceļiem, kā arī dalībniekiem dodot iespēju izmēģināt trasē Volvo kravas elektrovilcēju, kā arī Latvijā ražotos "Mosphera" militāros elektro skūterus un GASGAS elektro velosipēdus.

Šogad elektroauto orientēšanās spēles ceļi veda uz gleznaino Jelgavu un tās apkārtni. "Elektrodienas" galvenā ideja ir dalībniekiem un skatītājiem dot iespēju izbaudīt plašo elektroauto klāstu, saglabājot veselīgu sacensību garu un iepazīstot, iespējams, vēl neredzētas vietas Latvijā. Ik gadu "Inter Cars Latvija" organizētās orientēšanās spēles laikā maršrutā ir paredzētas pieturvietas, kur pulcējas pilnīgi visas automašīnas. Šogad pirmo reizi "Elektrodienā" bija paredzēta arī publiskā pieturvieta, greznā Jelgavas pils, kur visi auto bija skatāmi vienkopus.

Kopumā "Elektrodienā" orientēšanās spēlē piedalījās 14 elektroauto, starp kuriem arī tādi modeļi, kas tikai šogad piedzīvojuši savu oficiālo prezentāciju - "Volvo EX30 Twin Motor Performance", "Ford Electric Explorer", "Audi Q6 e-tron", "Cupra Tavascan", "Hyundai KONA", "MINI Cooper SE", BMW iX1, "Peugeot e-3008", "Subaru Solterra", "KGM Torres EVX", "Ora 3.0", "Toyota bZ4X", "Citroen e-Berlingo", "Nissan Ariya". Pārsteigums bija arī iespēja trasē "Rullītis" izmēģināt "Maserati Grecale Folgore".

Savukārt īpaši sagatavotos uzdevumos dalībniekiem bija jādemonstrē precizitātes un gabarītu izjušanas iemaņas braucienos ar Volvo kravas elektrovilcēju "FE Electric" un "Mosphera" armijas vajadzībām piemērotajiem augstās klases elektroskūteriem. Zīmīgi, ka šie testi tika veikti uzņēmuma SIA "AKG Thermotechnik Lettland" poligona teritorijā – uzņēmumā, kur Jelgavā tiek ražotas dzesēšanas iekārtas globālā mēroga transporta risinājumiem.

Plānojot šā gada "Elektrodienu", pasākuma organizatori ņēma vērā arī jaunākās tendences. "Patlaban ar elektromobilitāti mēs ikdienā saprotam un saskaramies jau pavisam citā mērogā nekā vēl pirms pāris gadiem. Elektromobilitāte jau ikdienišķā līmenī ietver gan mazos elektroskrejriteņus, gan sabiedrisko transportu un kravas automašīnas," stāsta pasākuma organizatoru pārstāvis, Inter Cars Latvija mārketinga direktors Armands Umbraško, piebilstot, ka elektromobilitātes daudzveidību centās parādīt arī šajās "Elektrodienās", nodrošinot iespēju pašiem veikt Volvo kravas elektrovilcēja, "Mosphera" elektroskūteru un GASGAS elektrovelosipēdu izmēģinājumus.

Orientēšanās spēles dalībnieki tradicionāli ir galvenā organizatora, "Inter Cars Latvija", uzticamie klienti un "Delphi" zīmola lietotāji. Savukārt elektroauto klāstu bija iespējams nodrošināt, pateicoties Latvijas auto dīleriem – "Mūsa Motors Rīga", "Inchape Motors Latvija", "Amserv, AD REM auto", "Moller Auto Audi", "Autobrava, Skandi Motors", "Auto Bassadone Riga", "Maserati Rīga", "Volvo Truck Latvija".

Nepalaid garām!
Uz augšu