Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Parlaments nobalso par pašvaldību vēlēšanu iecirkņu darba laika saīsināšanu

Foto: Zane Bitere/LETA

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas paredz par stundu saīsināt iecirkņu darba laiku pašvaldību vēlēšanās, "lai vēlēšanu iecirkņu darba laiku saskaņotu ar darba laiku Eiropas Parlamenta vēlēšanās".

Noteikts, ka vēlēšanu dienā pašvaldību vēlēšanas notiks no plkst.8 rītā līdz 20. Līdz šim iecirkņi vēlētājiem bija atvērti jau no plkst.7 rītā.

Tāpat tiek mainīts iecirkņu darba laiks iepriekšējās balsošanas dienās, dodot iespēju nobalsot piecas dienas pirms vēlēšanām iepriekšējo trīs dienu vietā. Iepriekšējā balsošanā iecirkņi būs atvērti tā, lai varētu nobalsot gan dienas pirmajā pusē un pēcpusdienā, gan arī vakara stundās, paredz izmaiņas.

Pirms vēlēšanām varēs nobalsot pirmdienā un trešdienā no plkst.17 līdz 20, otrdienā un ceturtdienā no plkst.8 līdz 11, bet piektdienā no plkst.12 līdz 15, noteic likumprojekts.

Ņemot vērā plānoto vēlēšanu platformas ieviešanu un daļēju vēlēšanu procesa digitalizāciju un automatizāciju, likumprojekts paredz arī citas izmaiņas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu