Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Ukrainas parlamenta spīkers: Tikšanās Rīgā ir labākā parlamentārā atbilde uz BRICS samitu

Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks piedalās Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita ekspertu diskusijā par Krievijas atbildību un kara ietekmi uz Eiropas drošību.
Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks piedalās Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita ekspertu diskusijā par Krievijas atbildību un kara ietekmi uz Eiropas drošību. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks negatīvi vērtē ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša dalību BRICS samitā Krievijā.

Preses konferencē pēc Starptautiskās Krimas platformas trešā parlamentārā samita Stefančuks uzsvēra, ka tikšanās Rīgā ir labākā parlamentārā atbilde uz BRICS samitu.

Stefančuks norādīja, ka viņam kā tās valsts pārstāvim, kura ir viena no ANO līdzdibinātājām, nav skaidrs, kāda bijusi ANO ģenerālsekretāra motivācija piedalīties samitā, kuru vada starptautisks kriminālnoziedznieks.

Tāpat Ukrainas parlamenta priekšsēdētājam nav skaidrs, kāpēc Gutērrešam bija laiks doties uz BRICS samitu Krievijā, bet neatradās laiks, lai apmeklētu Ukrainas miera samitu, kas vasarā notika Šveicē.

TVNET jau rakstīja, ka uz Krieviju pirmo reizi kopš 2022.gada aprīļa devās ANO ģenerālsekretārs.

BRICS sākotnēji tika izveidota, lai veicinātu investīcijas, taču kopš tā laika tā pāraugusi ģeopolitiskā organizācijā. Tās sākotnējiem locekļiem - Brazīlijai, Krievijai, Indijai, Ķīnai un Dienvidāfrikai - pievienojušies Apvienotie Arābu Emirāti, Ēģipte, Etiopija un Irāna.

Tajā pašā laikā BRICS šķeļ iekšējas pretrunas, ko izsauc, piemēram, Indijas un Ķīnas savstarpējās domstarpības.

Septembrī par nolūku pievienoties BRICS paziņoja arī Turcija, kas vienlaikus ir NATO dalībvalsts.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu