Par spīti tam, ka Krievija ielaidusies ciešās attiecībās ar Irānu un atbalstījusi "Hamās" uzbrukumu Izraēlai pērnā gada 7. oktobrī, Izraēla joprojām nav iestājusies par atbalstu Ukrainai. Kāpēc Krievija atbalsta Izraēlas ienaidniekus, un kāpēc skaidrojumi par neitralitāti Ukrainas jautājumā neiztur kritiku - to intervijā ikgadējā drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference 2024" TVNET+ skaidroja bijušais Izraēlas vēstnieks Krievijā, tagad Izraēlas Nacionālās drošības pētījumu institūta (INSS) Krievijas programmas vadītājs Arkādijs Milmans.

[18. oktobrī] ziņu aģentūra “Reuters” ziņoja, ka Putins raksturojis savas attiecības gan ar Irānu, gan Izraēlu, kā “uzticamas” un piedāvājis uzņemties vidutāja lomu valstu savstarpējā konfliktā. Vai Krievija tiešām ir tādā pozīcijā, lai to darītu? Vai Izraēlas valdība to joprojām uztver kā neitrālu partneri?

Nedomāju, ka Izraēlas valdība uztver Krieviju kā neitrālu, jo pēc 7. oktobra Krievija nostājās “Hamās” pusē, un pēc konflikta saasināšanās Libānas dienvidos Krievija nostājās “Hizbollah” pusē. Tāpēc neesmu drošs, ka kāds Izraēlas valdībā šajos apstākļos uztvertu Krieviju kā neitrālu. Diez vai Putina paziņojums parāda patiesu vēlmi rast konflikta risinājumu. Putins ļoti labi zina, ka Irāna vēlas iznīcināt Izraēlu, tāpēc neticu, ka viņš to sacīja nopietni un ka kāds Izraēlas valdībā to tā uztvertu.