Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Video "Meklējiet internetā!" Izmisušu māti izbrīna 112 dispečeres reakcija uz viņas zvanu

AS "Pasažieru vilciens" jaunā krāsojuma dīzeļvilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
AS "Pasažieru vilciens" jaunā krāsojuma dīzeļvilciens Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Kāda ģimene no Jūrmalas nesen piedzīvojusi lielu izbīli - viņu 10 gadus vecā meita bez dokumentiem un telefona iekāpusi vilcienā. Māte, baidoties, ka atvasi izsēdinās, zvanīja uz 112, bet tur viņai ieteikts informāciju meklēt internetā, vēsta Panorāma. 

Meiteni pavadījis tēvs, pie kura arī palikušas visas meitas mantas, bet pats bērns ielēcis vilcienā, kurš aizbraucis. Māte, baidoties, vai tik meita neizdomās izkāpt ārā vai netiks izsēdināts kādā pieturā tumsā bez iespējas sazināties, zvanīja vienīgajam numuram, kas ienāca prātā – 112.

"Es uzreiz pateicu, ka man nevajag ne ekipāžu, ne kāds asiņo vai mirst, bet man ir tāda situācija. Kā mēs šo varam atrisināt? Un viņa man atbild – es jums neko nevarēšu palīdzēt. Meklējiet internetā," stāsta māte. Tad viņa sazvanījusi "Pasažieru vilciena" jeb "ViVi" klientu centra uzziņu telefonu, un darbinieki palīdzējuši sakontaktēties ar vilciena konduktoru, kurš meiteni atradis, un situācija veiksmīgi atrisinājusies.

"ViVi" uzsvēra, ka pat gadījumos, kad dokumentu trūkst, nepilngadīgos neizsēdina. Savukārt 112 vadība, noklausoties sarunu, sava darbinieka rīcībā nekādus pārkāpumus nesaskatīja.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu