Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Video "Mums būs ļoti grūti!" Maznodrošinātajiem vairs neizsniegs pārtikas pakas

Pārtikas pakas trūcīgajiem iedzīvotājiem biedrības "Latvijas Sarkanais krusts" telpās Gaiziņa ielā.
Pārtikas pakas trūcīgajiem iedzīvotājiem biedrības "Latvijas Sarkanais krusts" telpās Gaiziņa ielā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Pārtikas pakas no nākamā gada būs pieejamas tikai trūcīgajiem un krīzes situācijās nonākušajiem iedzīvotājiem, bet maznodrošinātie tās vairs nesaņems. Labklājības ministrijā skaidro, ka šāds lēmums pieņemts taupības dēļ, vēsta TV3 Ziņas.

Latvijas Samariešu apvienība norāda, ka iedzīvotāju, kuri šo atbalstu izmanto, tiešām netrūkst. Dienā šajā punktā tiek izdalītas līdz pat 100 pārtikas paku.

Nauda šai programmai, kas teju pilnībā tiek finansēta no Eiropas fondiem, izsīkst, un, lai gan Labklājības ministrija esot lūgusi trūkstošo naudu rast valsts budžetā, nauda netika piešķirta.

Lai visu nākamo gadu ar pārtikas pakām varētu nodrošināt gan trūcīgos, gan krīzes situācijās nonākušos un maznodrošinātos, esot bijuši nepieciešami astoņi miljoni eiro.

Kā raidījumam "Panorāma" atzina maznodrošinātie, pārtikas paku atcelšana būs liels trieciens. 

Maznodrošinātā statusu piešķir tad, ja pirmajam vai vienīgajam cilvēkam mājsaimniecībā ienākumi mēnesī nepārsniedz 411 eiro, savukārt katrai nākamajai personai mājsaimniecībā - 288 eiro. Savukārt trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksnis pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā ir 343 eiro, bet pārējām personām - 240 eiro.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu